Ancheta de serviciu la Institutului Oncologic din Chisinau dupa ce ieri o femeie diagnosticata cu o forma incipienta de cancer s-a plans ca un medic de acolo ar fi refuzat sa o opereze. Directorul Institutului Oncologic din Chisinau, Larisa Catrinici, a venit cu o reactie dupa reportajul difuzat la PROTV, unde se spune ca pacienta a stat 6 ore sub usa doctorului de la Institutului Oncologic, care intr-un final a spus ca nu vrea sa o consulte, fara a-i explica motivul.

Publicat:22.05.2019, 13:01

Larisa CATRINICI, DIRECTORUL INSTITUTULUI ONCOLOGIC: "Astazi de dimineata s-a convocat o echipa interna de specialisti pentru a face o ancheta de serviciu si a verifica toate circumstantele care au generat aceasta reclamatie. Deja astazi am avut posibilitatea si am discutat cu pacienta, am invitat-o, ea a fost foarte amabila, a venit, am discutat, am auzit, in toata situatia pe care ea a acumulat-o ca nesatisfactie fata de asistenta medicala aici in institut. Deci, o relatie nu chiar etica care s-a confirmat in discutia dintre pacienta si medic si a generat acele nemultumiri pe care pacienta le-a exprimat.

Cu pacienta am incercat astazi sa idetificam toate problemele, ne-am apreciat cu tactica si conduita, este satisfacuta de pozitia noastra vis-a-vis de situatia respectiva, cred eu ca ancheta maine va finaliza, descrierea absoluta a situatiei respective, a acelui mecanism care exista aici in institut, pentru accesul pacientilor la medici, pentru atitudinea medicului si asistentei medicale, a respectarii programarii, a respectarii orelor.

Astazi la ora 14:30 convocam toate asistentele medicale din centrul consultativ diagnostic, fiindca vedem aici o rezerva foarte mare, pentru ca asistenta medicala trebuie sa ajute medicul in consultatii si sa vina in fata acelor pacienti care stau in asteptare sa intre la medici, sa le explice si in cazul in care pacienta nu este programata sa le propuna sa se programeze in alta zi daca medicul este supraincarcat."

Loreta LISNIC, REPORTER PRO TV: "Cum comentati actiunile medicului respectiv?

Larisa CATRINICI, DIRECTORUL INSTITUTULUI ONCOLOGIC:"Absolut sunt sigura ca sunt omise anumite atitudini incorecte de comunicare, pentru ca in situatia in care medicul ar fi explicat ca nu are posibilitate sa consulte pacienta, sunt sigura ca alta era reactia, dar dat fiind faptul ca pacienta era si astepta, suntem oameni, si in situatia respectiva pacienta trebuia primita si explicata situatia."

VEZI SI: Scandal la Institutul Oncologic din capitala. O femeie, diagnosticata cu o forma incipienta de cancer, se plange ca un medic de acolo ar fi refuzat sa o opereze. Pacienta a stat 6 ore sub usa doctorului, care intr-un final a spus ca nu vrea sa o consulte, fara a-i explica motivul - VIDEO