Pomusoarele au fost vedete astazi in sectorul Ciocana al capitalei unde s-a desfasurat un targ dedicat lor. De tip Goji sau Iosta, acestea s-au vandut proaspete, in limonada sau in copturi. Desi producatorii s-au plans ca au avut putini cumparatori, vizitatorii ne-au spus ca nu prea au avut din ce alege.

Publicat:21.07.2019, 19:09

Aceasta tanara ne-a spus ca a venit la targ ca sa cumpere anume pomusoare Goji. 

“Am mancat la bunici si speram sa-l gasim. Este laudabil faptul ca producatorii autohtoni pot sa se dezvolte.” 

Pomusoare de acest tip a adus la targ Elena Vetrici din raionul Ungheni, satul Chirileni. Femeia spune ca le-a cules aseara, ca astazi sa fie proaspete. 

Elena VETRICI, PRODUCATOR: “Avem si miere de albine, cu un gust specific anume de la fructele de Goji. Avem sase ha de Goji, iar anul acesta sunt primele fructe recoltate.” 

O alta vedeta a targului a fost Joshta, un tip de pomusoare adus de la Cimislia.

Corina PLESCA, PRODUCATOR: ”Este un soi usor de crescut, incrucista coocaza neagra cu agrisul de asta este foarte rezistibila. Pentru cumparatori este ceva nou.”  

Si murele au fost la mare cautare la targul de astazi. Si pentru ca temperaturile au fost caniculare, oamenii s-au racorit cu limonada din mure sau pomusoare.  

Iar la o taraba, o gospodina a adus prajuturele ca picii sa le decoreze cu pomusoare.

“Am decorat o prajiturica cu afine, mure si bilute decorative.” 

Si daca unii si-au cumparat de toate cate un pic…

“Am cumparat, cocaza, goji mergem sa mai cumparam ceva inca.” 

Altii s-au plans de preturi mari si au plecat acasa cu sacosele goale. Aceasta femeie spune ca si-a cumparat doar un borcan cu miere, desi ar fi vrut sa guste si din pomusoare. 

“Pomusoarele sunt scumpe pentru mine, macar 30, iata Joshta este 50, cu pensia mea nu pot sa cumpar.” 

Evenimentul a fost organizat pentru a doua oara de cei de Pretura sectorului Ciocana. Prezenti la targ au fost 29 de producatori, iar urmatorul va fi organizat in luna august.