Cele trei zile de audieri la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne in cazul de dopaj Simona Halep s-au incheiat, transmite stirileprotv.ro

Publicat:09.02.2024, 18:05

La iesirea din tribunal, dupa ultima zi de audieri, Halep a declarat ca este increzatoare ca adevarul va iesi la suprafata.

„Nu pot sa va spun nimic de la audieri, dar va pot spune ca aceasta audiere mi-a dat sansa sa-mi prezint apararea, increderea mea e intacta, se va demonstra ca nu am avut niciodata intentia de a ma dopa. Am incredere ca adevarul va iesi la suprafata. De abia astept sa revin pe teren si de abia astept sa incerc sa fac tot ce pot acolo. O sa vorbim cand o sa am posibilitatea. Va multumesc ca ati stat aici atatea zile, in frig si ploaie. Vom vorbi. Nu stiu cand va veni verdictul”,  a spus Simona Halep.

In cele trei zile au fost audiati la TAS martori, experti, dar si antrenorul Patrick Mouratoglou si fizioterapeuta Candice Gotier.

In urma audierilor, Comisia TAS va delibera si va pregati hotararea arbitrala care va contine decizia si motivarea acesteia.

Deocamdata nu se poate da nicio indicatie cu privire la data la care va fi pronuntata hotararea arbitrala finala.

In 2022, la 21 octombrie, sportiva din Constanta anunta ca a fost depistata pozitiv cu roxadustat, dupa un meci din primul tur la US Open.

In 12 septembrie 2023, Agentia Internationala de Integritate a Tenisului (ITIA) a anuntat ca un tribunal independent a suspendat-o pentru o perioada de patru ani, ca urmare a unor incalcari ale Programului Anti-Doping in Tenis (TADP).

Halep a fost suspendata provizoriu din octombrie 2022, suspendare pe care tribunalul a decontat-o din perioada de ineligibilitate. Ca atare, suspendarea fostului numar unu mondial este valabila de la 7 octombrie 2022 pana la 6 octombrie 2026. 

Agentia Internationala pentru Integritate in Tenis (ITIA) a publicat decizia integrala a tribunalului independent Sport Resolutions in cazul Simona Halep, documentul fiind redactat acolo unde a fost necesar pentru a proteja informatiile personale de sanatate.

Intre altele, se mentioneaza ca fizioterapeuta Candice Gothier este cea care i-a dat sportivei suplimentul contaminat. Halep s-a consultat si cu antrenorul ei, Patrick Mouratoglou, care a spus ca suplimentul poate fi folosit in siguranta, deoarece pe eticheta nu figurau substante interzise si nu parea a fi riscant.

Simona Halep a depus apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv in data de 24 octombrie.

In 15 decembrie, intr-un interviu pentru Euronews, Simona a recunoscut ca a avut un soc cand a fost testata pozitiv si a reiterat faptul ca este nevinovata.

Tot atunci, ea a anuntat ca nu mai colaboreaza cu Academia Mouratoglou.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.