Schimbari majore la Federatia Moldoveneasca de Fotbal nu se prevad. S-a incheiat termenul de inscriere pentru postul de presedinte FMF, si doar actualul director executiv, Leonid Oleinicenco, a fost inregistrat. Astfel, noul sef al forumului fotbalistic va fi tot din cadrul conducerii curente.

Publicat:15.05.2019, 20:51

Ruslan BERZOI, VICEPRESEDINTE FMF: „Pot sa va comunic ca perioada de inregistrare a candidatilor a expirat. A fost inregistrat un singur candidat la ziua de azi, cu toate actele in regula, Leonid Oleinicenco, director executiv al Federatiei, care a fost inaintat si sustinut la aceasta functie de 109 membri din 120.”

Dupa demisia soc a lui Pavel Cebanu, venita dupa 22 de ani, fotoliul de presedinte al FMF a ramas liber. Astfel, Leonid Oleinicenco este unica persoana care si-a declarat intentia de a candida la aceasta functie, el fiind si singurul inregistrat cu toate actele in regula. Doritorii de a candida la cea mai inalta functie in fotbalul moldovenesc trebuiau sa-si depuna dosarul pana la data de 12 mai. Urmatorul sef va fi ales pe 22 mai la Congresul Extraordinar, iar pentru a deveni presedinte FMF, Oleinicenco are nevoie de a obtine cel putin 61 de voturi din partea membrilor afiliati federatiei, din totalul de 120 de voturi. Urmatorul presedinte al Federatiei Moldovenesti de Fotbal se va afla in functie pana in ianuarie 2021, cand ar fi expirat mandatul lui Cebanu.