Simona Halep a dat in judecata compania canadiana care a produs suplimentul nutritiv care, in opinia ei, a dus la suspendarea sa pe patru ani pentru dopaj. Halep cere daune de peste 10 milioane de dolari de la Quantum Nutrition, care opereaza sub numele de Schinoussa Superfoods, dupa ce a fost depistata pozitiv la US Open 2022 cu Roxadustat, medicament folosit adesea de persoanele cu anemie, relateaza Reuters.

Publicat:16.02.2024, 10:54

Roxadustat, care se afla pe lista substantelor interzise de Agentia Mondiala Antidoping, poate creste hemoglobina si productia de celule rosii din sange, sporind rezistenta.

Halep, in varsta de 32 de ani, a declarat ca a folosit suplimente Schinoussa in timpul turneului de la Flushing Meadows din 2022 si ca Keto MCT pe care l-a luat a fost contaminat cu Roxadustat, care nu a fost dezvaluit pe eticheta.

Dubla campioana de grand slam a declarat ca nu a folosit niciodata substante interzise si ca neglijenta Quantum si afirmatiile false ca suplimentul sau era legal i-au afectat cariera si i-au provocat umilinta.

Halep cere, de asemenea, daune punitive. Ea a intentat procesul la un tribunal din New York, in Manhattan.

Quantum, cu sediul in Scarborough, Ontario, nu a raspuns imediat la o solicitare de comentarii pentru Reuters.

Fondatorul sau a declarat in octombrie pentru ziarul canadian The Globe and Mail ca Halep cauta un tap ispasitor si ca firma sa a fost transformata in „tapul ispasitor”.

Halep contesta suspendarea de patru ani impusa in septembrie anul trecut de un tribunal al Agentiei Internationale de Integritate in Tenis.

Desi a fost de acord ca Halep nu a stiut ca suplimentul ar fi putut contine Roxadustat, tribunalul a declarat ca aceasta contaminare nu ar fi putut explica cantitatea de medicament gasita in proba sa de urina din 29 august 2022.

La Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne au avut loc saptamana trecuta audierile in cazul Halep.

„Cred cu adevarat ca adevarul va iesi la iveala si ca ziua in care voi fi pe teren va fi in curand”, a declarat Halep reporterilor. Halep a castigat Roland Garros in 2018 si Wimbledon in 2019.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.