Superstarul echipei Atletico Madrid si a nationalei Frantei, Antoine Griezmann, a anuntat oficial ca va parasi clubul madrilen la inceputul verii. Dupa un sezon stangaci la Atletico, francezul este tentat sa schimbe anturajul. Campionul mondial este asteptat la Barcelona, scrie presa straina.

Publicat:15.05.2019, 20:58

Dupa cinci ani petrecuti pe terenul celor de la Atletico, Antoine Greizmann paraseste gruparea din Madrid. Atacantul francez i-a anuntat pe sefii clubului, dar si pe tehnicianul Diego Simeone, ca i se va achita clauza de reziliere a contractului. Campionul mondial a avut grija si de fanii sai si le-a trimis un mesaj in care le multumeste si ii anunta ca in urmatorul sezon nu va mai fi la Atletico.  

Antoine GRIEZMANN, FOTBALIST: „Voi mi-ati oferit intotdeauna multa dragoste si vreau sa va anunt ca am luat decizia sa plec, pentru a experimenta lucruri noi si provocari noi. Vreau sa va multumesc pentru dragostea care mi-ati oferit-o in acesti 5 ani, in care am cucerit primele mele trofee, cele mai importante pentru club.”

Presa spaniola scrie ca francezul a decis ca urmatorul club pentru care va juca este Barcelona, care l-a dorit si in urma cu un an. Greizmann a refuzat atunci plecarea sa dupa ce a semnat din nou cu Atletico. Negocierile cu Barcelona vor incepe imediat dupa ce catalanii vor informa clubul madrilen ca va plati cauza de reziliere. Alaturi de Atletico, francezul a cucerit Liga a doua a Spaniei si Supercupa. Totodata, cu aceasta echipa a avut si cele mai mari succese in cupele europene. In 2018 a cucerit Liga Europei, dupa care si Supercupa, iar in 2016 a jucat finala Ligii Campionilor.

La nivel de nationala, in 2010, alaturi de selectionata Frantei, Antoine Griezmann a devenit campion european la varsta de pana la 19 ani, iar in 2018 a devenit campion mondial cu nationala mare.