Medicul Vadim Scarlat, retinut pentru coruptie, a fost plasat in arest pentru 30 de zile, in izolatorul CNA. Decizia a fost luata de magistratii de la Judecatoria Chisinau cu sediul la Buiucani.

Ultimul update: 25.10.2018, 13:47 Publicat:25.10.2018, 13:39

Comunicatul emis de Procuratura Anticoruptie:

"Medicul se învinuieste ca i-a transmis unui magistrat, prin intermediul asistentului judiciar (ambii retinuti în cauza data), 2000 de euro pentru ca judecatorul sa dea o solutie favorabila într-un dosar în care medicul avea calitate de învinuit.

Dosarul de învinuire a medicului, aflat în gestiunea Procuraturii municipiului Chisinau, se refera la decesul unui nou-nascut si pretinsa neglijenta a medicului care ar fi condus la moartea copilului. Potrivit actului de învinuire, expertiza medico-legala a demonstrat ca exista legatura cauzala între decesul copilului si actiunile neglijente ale medicului.

În apararea sa, medicul a solicitat o expertiza în comisie care însa a oferit alte concluzii, diferite de primele. Ca sa puna punct divergentelor, parintii nou-nascutului decedat au solicitat, prin intermediul procurorului, o expertiza independenta la Bucuresti, însa solicitarile lor nu au fost acceptate de magistrat.

Pentru a fi admisa expertiza care l-ar fi disculpat, medicul ar fi recurs la mituirea judecatorului care, în final, a respins atât demersurile procurorului, cât si a parintilor copilului decedat."