A fost Ziua Usilor Deschise astazi la Parlament. Sute de copii si adulti au venit sa vada cum muncesc alesii poporului. Unii au ramas uimiti de fastul din legislativ. Si, totusi, usile nu au fost foarte deschise - cativa oameni veniti sa protesteze in fata cladirii au fost paziti bine de gardieni ca nu cumva sa intre in Parlament.

Publicat:14.09.2018, 15:03

Impresionati de fastul din legislativ, la doar cateva minute dupa ce s-au plimbat prin Parlament, unii copii au decis ce vor sa devina cand vor creste mari - deputati. Iata motivul: 


Cel mai mult, insa, le-a placut in sala de sedinte. Si pentru ca li s-a permis sa se aseze in fotolii, unii au facut-o pe deputatii.

“Ma simt om care poate schimba lumea.”

 In holul legislativului a fost organizata o expozitie a insitutiilor de stat. Andrian Candu a facut excursie pe la standuri. Unora le-a comunicat ca ii asteapta la raport.

Andrian CANDU, PRESEDINTELE PARLAMENTULUI:Va astepatam in parlament cu privire la recuperarea miliardului.“

“Asteptam invitatia Dvs.”

 Pentru resposabilii de la CEC, mai in gluma mai in serios, Candu a venit si cu sugestii privind buletinele de vot.

Andrian CANDU, PRESEDINTELE PARLAMENTULUI:As vrea sa fie aici doar trandafiri.”

 In premiera, in Parlament, a fost amenajata o zona de joaca pentru copii. Printre micii vizitatori erau copiii angajatilor din legislativ. Intrebat de ce si-a luat copiii de la liceul moldo-turc Orizont, Andrian Candu a declarat ca va veni mai tarziu cu un raspuns.

Andrian CANDU, PRESEDINTE PARLAMENT: "De v-ati luat copiii de la liceul Orizont. - Sunt chestiuni pur de familie si personale. La un moment dat o sa spun mai multe si s-ar putea sa fiti foarte mirati de raspunsul meu. De aceea nu incercati sa aflati mai multe decat ceea ce poate fi spus."

 Obosit de intrebarile reporterului PROTV, Andrian Candu a decis sa schimbe rolurile si a facut-o pe reporterul. Intre timp afara mai multi oameni protestau.

Ziua usilor deschise la Parlament a avut loc pentru prima data in 2014.