Un barbat de 34 de ani a lovit aseara 2 femei si 2 copii pe o trecere de pietoni de la Botanica. Momentul a fost surprins chiar de camera de bord din masina acestuia. Imagini care pot afecta emotional.

Publicat:19.12.2017, 09:26
Din imagini se vede cum soferul loveste cele patru persoane, iar apoi isi vede de drum de parca nimic nu s-ar fi intamplat. Accidentul a avut loc la intersectia strazilor Zelinski cu Decebal in jurul orei 19. Victimele sunt o femeie de 27 de ani, copiii ei de 1 si 4 ani, dar si o alta tanara de 24 de ani. Toate au fost ranite.
Ulterior, potrivit politiei, barbatul a fost oprit de niste martori, pe care individul i-a amenintat cu un pistol. Oamenii au chemat politia si soferul a fost supus etilotestului, care a aratat ca tanarul de 34 de ani avea o alcoolemie de 0,84 mg/l, de trei ori mai mare decat limita admisa.
Potrivit procurorilor, barbatul este avocat.
Soferul a fost retinut pentru 72 de ore, iar arma i-a fost luata. El risca o amenda de pana la 27 de mii de lei, munca neremunerata in folosul comunitatii sau inchisoare de pana la 4 ani. In orice caz, el va ramane fara permis pe un termen de la 3 la 5 ani de inchisoare. 
Anume pentru a preveni astfel de accidente, in cadrul campaniei Ucigasi pe treceri de pietoni, Pro TV a cerut printr-un demers Guvernului si Parlamentului modificarea legislatiei, astfel incat neacordarea prioritatii pietonilor aflati pe treceri sa fie catalogata ca infractiune grava soldata cu suspendarea permisului de conducere pentru cel putin 90 de zile si puncte de penalizare. Autoritatatile nu au dat curs solicitarii.