A primit a doua sansa la viata de la tatal sau. Va spunem povestea unei tinere din Donduseni, care la doar 20 de ani a ajuns pe patul de spital cu insuficienta renala. A putut fi salvata doar printr-un transplant de rinichi, lucru care s-a si intamplat. Acum, tatal si fiica se simt bine si spun ca au inceput sa pretuiasca fiecare clipa traita impreuna. Nu toti insa au parte de aceeasi soarta. Specialistii spun ca exista foarte multi oameni care au nevoie de organe noi, dar prea putini vor sa fie donatori.

Publicat:13.10.2018, 14:15Vlada ALPASCHINA " Ma simteam rau " 

Iar de atunci viata ei a luat o intorsatura la care Vlada nu s-a asteptat niciodata. Medicii i-au spus sa uite de studii macar pentru un an si sa se ocupe de tratament. Au urmat luni intregi petrecute intre peretii spitalului. 

Vlada ALPASCHINA : "Dar, procedurile de dializa nu au avut rezultatul asteptat si atunci doctorii i-au spus ca unica solutie ar fi sa fie transplantat un rinichi nou. "

Vlada ALPASCHINA: " Asa ca in luna mai, tatal tinerei a ajuns pe masa de operatii in speranta de a-si salva fiica. Barbatul a devenit nu doar eroul familiei sale, dar si a altor oameni si a participat in spoturi publicitare, in care i-a indemnat pe altii sa doneze organe. "
 

Si odata ce a deschis ochii dupa interventie, Vlada a inteles ca a primit a doua sansa la viata. O sansa, de care acum vrea sa profite din plin. 

Studiaza la USM si vrea sa devina psiholog in centrele de dializa si cele de transplant, ca sa-i ajute pe oamenii care se vor pomeni in aceeasi situatie ca si ea.

Vlada ALPASCHINA: "Totusi, cei mai multi nu gasesc donatorii vii si atunci se inregistreaza pe listele de asteptare."

 Asa ca pentru multi asteptarea poate dura si cativa anim ori se sting inainte de a gasi un donator compatibil. In tara noastra, medicii pot efectua transplanturi de rinichi, ficat si cornee.