Google+

Absolventii pot rasufla usurati. Astazi au avut ultimul examen din aceasta sesiune de bacalaureat - la disciplina la solicitare: "Am slabit 4 kg". Acum, cei mai multi dintre ei, sunt cu gandul la balul de absolvire - VIDEO

Absolventii pot rasufla usurati. Astazi au avut ultimul examen din aceasta sesiune de bacalaureat - la disciplina la solicitare: "Am slabit 4 kg". Acum, cei mai multi dintre ei, sunt cu gandul la balul de absolvire - VIDEO
Embed:

Absolventii pot rasufla usurati. Astazi au avut ultimul examen din aceasta sesiune de bacalaureat - la disciplina la solicitare. Spun ca cele 4 probe i-au epuizat, asa ca sunt cu gandul la balul de absolvire. Unii au venit astazi la examen impreuna cu parintii, iar o eleva au pus in buzunar o amuleta pentru a avea mai mult noroc.

 

La ora 8 in ograda liceului Ion Creanga din capitala deja era aglomeratie. Zeci de elevi, profesori si parinti asteptau cu nerabdare sa scape si de ultimul hop din aceasta sesiune de bacalaureat.

 

”Patru examene e foarte mult si foarte greu. Te-au epuizat, ai slabit? -Cam 4 kg.” 

 

”Cate oase are omul? -Nu stiu, nu pot sa va spun. -Daca ar fi sa-mi spui sistemul respirator? -Mucoasa nazala, laringe, faringe , plamani.” 

 

Altii, strangeau in maini foi cu notite si le repetau chiar la usa centrului de bacalaureat.

 

”Repetam temele. N-am emotii, totul va fi bine.”

 

“Niste reactii chimice pe care trebuie sa le retin si metode de utilizare a organismelor. -E complicata chimia? Nu daca o inveti sistematic. Tu ai invatat-o? -Nu prea, ultimul an mai mult, in genere nu prea. ” 

 

Pentru ca la intrare sunt verificati sa nu aiba copiute sau telefoane mobile, aceasta eleva spune ca are o alta metoda de verificare a raspunsurilor. Mama iubitului i-a daruit o amuleta, care, spune ea, ii va purta noroc.

 

“Poti sa ghicesti cu ea. Eu am i-am dat o intrebare si astept raspunsul.” - “O sa cada sistemul endocrin..da. O sa cada sistemul circulator...nu.

 

Igor invata la un liceu din Stauceni asa ca pentru a ajunge la Chisinau, un coleg l-a trezit cu noaptea-n cap. Tanarul se evidentia din multime prin tinuta la patru ace.

 

-”Am ales o costumatie mai solemna.” 

 

Si-a ales examenul la chimie pentru ca e disciplina preferata, chiar daca isi doreste sa faca facultatea de arhitectura.

 

-”M-am pregatit, am invatat chimia intr-o zi. -Ai ingrasat porcul in ajun? -Foarte tare, cred ca deja se poate de taiat si de pus pe masa.” 

 

 La iesire elevii s-au impartit cu parerile.Cei care l-au avut la geografie spun ca a fost mai usor decat s-au asteptat. Mai dificil a fost la chimie.

 

”A fost un pic complicat, aveam alte asteptari. Problemele la chimie nu prea am stiut cum sa le rezolv.” 

 

“Relativ usor, daca te pregatesti la fiecare lectie nu e greu. -Ce nota te astepti ai ai? -9 cred, poate si 10.”

 

“Ma asteptam la ceva mai complicat. Suta la suta am completat.” 

Pavel si-a facut alegerea inca a cum trei ani. Spune ca vrea sa faca medicina asa ca a ales examenul la chimie. Pana la afisarea rezultatelor, insa, nu-i da pace un gand.

 

“Imi este frica sa nu fie anulat, am facut un semn pe test. M-a luat gandul si am lasat niste semne pe camp, un X intamplator.“

 

Au incheiat-o cu examenele, iar acum gandul zboara la... balul de absolvire. Daca unii au fixat data petrecerii inaintea afisarii rezultatelor, altii spun ca vor sarbatori chiar in ziua in care isi vor afla notele.

 

”2000 poate, dar merg impreuna cu parintii.” 

 

-”Inainte ca nu trebuie sa stim rezultatele, sa ne bucuram. O petrecere de 3 zile, mergem la Vadul lui Voda. Profesorii vor merge si ei. Am facut provizii de mult.”

 

”Se primeste chiar in ziua cand vin rezultatele. -Si pentru cei care nu o sa treaca? -Mai este si sesiunea repetata si anul viitor si inca un an.” (3

 


“Gandul acum unde zboara? -La vacanta. Sa plec la mare sa ma odihnesc.” 


Absolventii au avut astazi ultimul examen – la disciplina la solicitare. Liceenii de alte etnii vor avea vineri proba la limba materna. Rezultatele vor fi afisate in centrele de bacalaureat pe 27 iunie, iar in 48 de ore candidatii nemultumiti vor putea depune contestatii.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

s-a intamplat acum 1 an:

  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn