Google+

Nasul lui Vlad Filat, cu barba lunga, dupa trei ani de inchisoare. Vezi cum arata acum Ion Rusu - VIDEO/Anticoruptie.md

Cu doua luni inainte de ispasirea pedepsei, Ion Rusu, ex-administrator al firmei „Caravita”, nasul de cununie si cumnatul fostului premier Vlad Filat, a primit sansa de a fi eliberat inainte de termen. Curtea de Apel Chisinau a admis joi recursul avocatului lui Ion Rusu, anuland decizia instantei de fond, prin care i-a fost respinsa eliberarea inainte de termen, scrie Anticoruptie.md.

 

Ion Rusu îşi ispăşeşte pedeapsa în Penitenciarul-spital nr.16 din Pruncul, având grijă de cartoteca deţinuţilor şi bibliotecă. Administraţia închisorii a înaintat la începutul lui februarie curent un demers în instanţa de judecată, cerând înlocuirea termenului pe care îl are de ispăşit Rusu cu o pedeapsă mai blândă. 

 

Observat ieri, 13 septembrie, de reporterul Anticorupţie la Curtea de Apel Chişinău, el a încercat să se dea drept altă persoană.  
Avocata sa, Cristina Bancu, a solicitat în instanţa de judecată înlocuirea termenului de condamnare rămas cu o amendă, însă judecătorul Andrei Niculcea de la Judecătoria Chişinău, sediul Buiucani, a respins la 5 iunie 2018 demersul.

 

Decizia fost argumentată prin faptul că Ion Rusu nu a reparat prejudiciul cauzat prin infracţiune în valoare de 2.793.229 de euro (52.182.266 de lei), invocând lipsa mijloacelor băneşti. 

 

Curtea de Apel a decis transmiterea dosarului la rejudecare în instanţa de fond, dar nu se ştie dacă se va reuşi adoptarea unei noi decizii, deoarece la 15 noiembrie 2018 expiră teremenul de detenţie la care a fost condamnat fostul om de afaceri.

 

Ion Rusu a fost reţinut la 15 iulie 2015, iar la 6 noiembrie acelaşi an, după ce şi-a recunoscut vina, a fost condamnat la cinci ani de închisoare în dosarul spălării de bani de la Banca de Economii (BEM).

 

CITESTE MAI DEPARTE PE ANTICORUPTIE.MD


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn