Google+

Alegatorii din Chisinau nu au fost prea dornici de a vota. Sectiile de vot au fost aproape goale. Ce spun locuitorii capitalei - VIDEO

Alegatorii din Chisinau nu au fost prea dornici de a vota. Sectiile de vot au fost aproape goale. Ce spun locuitorii capitalei - VIDEO
Embed:

Alegatorii din Chisinau nu au fost prea dornici de a vota. Sectiile de vot au fost aproape goale, doar din cand in cand deschidea usa cate un cetatean. Cei care nu s-au prezentat la urne invoca din diverse motive, ca nu au avut timp, nu are nici un rost ori au fost la munca. Cei care totusi au votat afirma ca au facut acest lucru pentru ca vor sa le fie bine in orasul lor.


Cele 307 sectii de votare din Chisinu si-au deschis usile la ora 7 dimineata. Alegatorii insa nu au dat buzna. De exemplu la sectia unde si-a exprimat optiunea presedintele Igor Dodon, pana la ora 8 votasera doua persoane, iar la cea de la Academia de Stiinte pana la ora 9 s-au prezentat 17 alegatori. 

 

“Astazi noi nu traim intr-un oras, care nu poate fi numita capitala. Capitala este fata tarii. La mine la fazenda este mai curat decat aici.”

 

 “Referendumul va esua, o sa voteze doar Dodon.”

 

 Elena LESANU, OBSERVATOR: “Numarul creste, alegatorii vin si vin in continuare. Cam se pastreaza acelasi numar, dar diferenta e mai mica, dar numarul nu e in sute ci in zeci.”

 

 Au fost si dintre cei care nu au putut sa ajunga la sectiile de votare, asa ca au solicitat urna mobila, cum este este si cazul acestei batrane de 79 de ani. La sectia de votare numarul 202 din sectorul Rascani, au fost 16 solicitari de acest gen. 

 

Lilia COSTICHEVICI: “Am solicitat urna la domiciliu din motive de sanatate ca nu pot merge.”

 

 Daca in majoritatea sectiilor de vot batea vantul, atunci pietile si centrele comerciale din capitala au fost pline de oameni. Unii spun au preferat sa mearga la cumparaturi decat la referendum.

 

“Am mai mers prin oras, m-am plimbat si am facut cumparaturi la piata.”

 

“Am fost si la referendum si la piata .”

 

Au fost si dintre cei care nici nu stiau ce se intampla astazi.

 

"Stiu ca este ceva dar nu stiu ce.”

 

 Spre seara, cei care se intorceau acasa din afara orasului si au vrut sa ajunga la sectiile de votare, au stat minute bune in ambuteiajele kilometrice de la intrarea in Chisinau.

 

“La referendum ma grabesc.”

 

In listele electorale pentru referendumul din Chisinau au fost inscrisi aproape 630 de mii de alegatori.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn