Google+

Ambasada Germaniei: "Pe 7 septembrie, in fata ambasadei RM de la Berlin nu a avut loc niciun incident legat de securitate"

Politia si autoritatile germane sustin ca in fata ambasadei Republicii Moldova de la Berlin nu a avut loc niciun incident legat de securitate in ziua in care MAEIE spunea ca ambasada noastra din capitala germana si-a sistat activitatea ca urmare a unor proteste anuntate de un grup de cetateni turci.

 

Comunicatul emis de ambasada Germaniei de la Chisinau:

 

"Conform poliţiei şi autorităţilor germane de securitate acum o săptămână (pe data de 7.9.) în faţa Ambasadei Republicii Moldova de la Berlin nu a avut loc niciun incident relevant legat de securitate.

 

Reacţiile şi relatările contrare în presă sunt eronate. Declaraţiile false de acest gen periclitează încrederea cetăţenilor Republicii Moldova în informaţii verificabile şi fondate pe dovezi. Acestea nu corespund standardelor europene şi scot în evidenţă importanţa profesionalismului şi independenţei mass-media."

 

 

Comunicatul emis de MAEIE acum o saptamana:

 

"Urmare a unor acţiuni anunţate de un grup de cetăţeni turci, dar şi a unor semnale de ameninţare şi posibile agresiuni în privinţa Ambasadei Republicii Moldova de la Berlin şi Consulatul General de la Frankfurt, la sediile misiunilor diplomatice au fost luate măsuri speciale de sporire a securităţii. 

 

Pe perioada manifestaţiilor misiunea diplomatică de la Berlin şi-a sistat temporar activitatea. Forţele de ordine asigură securitatea misiunilor diplomatice."

 

Astazi, contactati de Pro TV, responsabilii de la MAEIE ne-au spus ca vor reveni cu o reactie.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn