Ancheta de serviciu la Directia Sanatate Chisinau. Mihai Moldovanu urmeaza sa-i prezinte Silviei Radu pe ce a cheltuit banii anul trecut. Liberalii spun ca astfel Radu face epurari la primarie si vrea sa-i dea afara pe cei din PL si echipa lui Dorin Chirtoaca, asa cum s-a intamplat cu un consilier al primarului suspendat.

Publicat:02.02.2018, 17:28

Ion CEBANU, CONSILIER PL: "Mai pe sub masa, mai pe intuneric s-au elaborat doua proiecte de decizii prin care se absorb cateva directii ale primariei. Functiile raman aceleasi, doar ca sunt eliminati cativa directori. Si abuzul care intrece orice limita – cum domnilor sa suspenzi un consilier pentru ca primarul este suspendat."

 La urmatoarea sedinta a consiliului, alesii locali vor trebui sa voteze dispozitia prin care trei directii vor fi absorbite de altele. Cei de la PL spun ca propunerea Silviei Radu nu a primit aviz pozitiv de la comisiile din CMC. Acuzatiile liberalilor sunt  respinse de purtatorul de cuvant al primariei, Vadim Branzaniuc.

Vadim BRANZANIUC, PURTATOR DE CUVANT PRIMARIA CHISINAU: "Despre orice legalitate a actelor administrative emise de orice administratie publica se expunde doar instanta de judecata."

Silvia Radu a ajuns primar interimar printr-o dispozitie emisa de Nistor Grozavu, care astfel i-a cedat locul. Numirea acesteia in functie a fost contestata in instanta de judecata de liberali si socialisti.