Google+

Arhitectii din Franta au declarat pentru ZdG ca democratii nu le-au cerut permisiunea ca sa foloseasca design-ul care apare in proiectul Arena Chisinau. Candu: "Niciodata nu am spus ca acela este proiectul arhitectural"

Arhitectii din Franta au declarat pentru ZdG ca democratii nu le-au cerut permisiunea ca sa foloseasca design-ul care apare in proiectul Arena Chisinau. Andrian Candu a scris pe pagina sa de facebook ca niciodata nu a spus ca acela este proiectul arhitectural.

 

Contactaţi de ZdG, reprezentanţii companiei franceze ne-au declarat că nu au fost consultaţi pentru difuzarea proiectului şi că găsesc jenant faptul că numele entităţii nu a fost menţionat în prezentare.

 

„Nu am fost consultaţi pentru a autoriza difuzarea videoclipului Arena Dunkerque, proiect pentru care deţinem proprietatea intelectuală. În plus, este foarte jenant faptul că numele firmei noastre de arhitectură nu este menţionat în articolul care prezintă videoclipul”, se spune în răspunsul remis ZdG.

 

Firma a mai precizat că munca asupra unui asemenea produs diferă de la un proiect la altul. În primă fază, la acesta muncesc 2-3 arhitecţi şi sunt investite sume de mii de euro.

 

„În general, este vorba în faza de concurs (înainte de a cunoaşte dacă suntem echipa câştigătoare şi a începe studiile asupra proiectului) de 2 sau 3 arhitecţi angajaţi cu normă întreagă pentru 2 sau 3 luni. Producţia unui proiect ca acesta ţine de asemenea de crearea unor perspective 3D a proiectelor (în general, 5 sau 6 vederi la preţ de 2000 sau 3000 de euro per imagine), precum şi de realizarea unui film (între 5 şi 10 mii de euro). Nu cunoaştem care sunt sancţiunile în Franţa pentru acest gen de utilizare fără menţiune a persoanei care deţine proprietatea proiectului”, adaugă aceeaşi sursă.

 

CITESTE MAI DEPARTE PE ZIARUL DE GARDA. 


Iata ce a scris Andrian Candu pe pagina sa de facebook:

 

Proiectul unei arenei cu care democratii se lauda si promit ca o vor construi intr-un an la Chisinau seamana izbitor cu cel al unui complex similar prezentat acum 4 ani in Dunkerque, o regiune din Franta. In materialul video prezentat de presedintele parlamentului la brifiengul PD se vad aceleasi imagini. Pana si logourile proiectul din Franta au fost pastrate, fiind vizibila inscriptia Dunkerque. Candu spune ca s-a lucrat timp de cateva luni la conceptul Chisinau Arena. Complexul va fi construit in baza unui parteneriat public-privat pe un teren de 10 hecatare la Stauceni si ar putea costa 50 de milioane de euro.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
    Stirile Pro TV iti recomanda
    Euro
    • Leu moldovenesc
      2.8 lei
    • Euro
      323 eur
    • Dolar S.U.A.
      323 usd
    • Leu romanesc
      323 ron
    • Rubla ruseasca
      4 rub
    • Hrivna ucraineana
      4 uah
    • Leva bulgara
      4 bgn