Apar noi gherete in centrul capitalei, iar primaria nu cunoaste de ele nici cu spatele. Un nou butic in care ar urma sa se vanda cafea a fost instalat in preajma liceului "Gheorghe Asachi". Nu se stie insa cui apartine ghereta si nici daca a fost instalata legal. Nici responsabilii de la Primarie nu au putut sa ne spuna mai multe.

Publicat:24.08.2015, 13:30


Ghereta cu aspect modern a fost instalata in week-end, insa aceasta inca nu si-a inceput activitatea. Dupa denumirea acesteia, aici urmeaza sa se vinda cafea. Trecatorii au ramas uimiti de faptul ca ghereta a aparut peste noapte.


Nu am cuvinte. Cum de au permis asa ceva.”


Altii, mai in gluma, mai in serios, nu s-au aratat deranjati.


Cu cat mai multe, cu atat mai bine.”


Se pare insa, ca functionarii de la primarie nu stiu nici cu spatele despre noua ghereta. 


Nistor GROZAVU, VICEPRIMAR CHISINAU: “Nu sunt gata sa va raspund cu toate detaliile. Pe parcursul zilei voi examina toata situatia cu aceasta ghereta. In ultimii 2-3 ani noi gherete nu s-au amplasat, au fost doar reamplasari care se fac doar cu acordul primarului si in conditii speciale. In zona centrala asemenea lucruri nu au fost autorizate. Voi verifica in baza caror acte au fost instalate.”


In capitala sunt peste 4000 de gherete, mai mult de jumatate dintre ele sunt amplasate pe strazi. Anterior primarul Dorin Chirtoaca a anuntat ca nu va mai elibera autorizatii pentru amplasarea unor noi chioscuri pe strazi si ca treptat si cele existente vor si evacuate.