Aranjat dupa standarde europene nu si dupa realitatea de pe drumurile noastre. Un poligon nou pentru testarea celor care vor sa obtina permise de conducere a fost amenajat in capitala. Acolo, viitori soferi vor avea parte de cele mai bune conditii, care insa nu corespund drumurilor noastre.

Publicat:13.10.2017, 16:50

Asfalt proaspat asternut si neted ca o oglinda, delimitare si marcare a pistelor la cel mai inalt nivel si spatiu de manevra cat pentru un automobil de tip break. In asemenea conditii sunt testati in prezent viitorii soferi la cele doua poligoane din sectorul Botanica. 

Gheorghe CRETU, SEF DEPARTAMENT AGENTIA SERVICIILOR PUBLICE: “S-a facut asa incat totul sa coincida cu parametrii necesari ca elevul sa poata exercita bine manevrele.”

 Asa cum sunt numai doua poligoane de acest fel in capitala, iar numarul doritorilor de a obtine permise de conducere este mare, cei de la Agentia Servicii Publice inchiriaza si cateva poligoane vechi situate in apropiere.

La poligoanele vechi imaginea este cu totul alta, din cate se poate vedea, o parte din piste sunt delimitate de cauciucuri vechi, iar asfaltul este cu gropi si denivelari.

Chiar si in aceste conditii, cei care se vor soferi, spun ca apreciaza cele doua poligoane noi, totusi, spun ca ar prefera sa sustina examenul practic pe poligoanele vechi. Au si o explicatie.  

“Aici ne obisnuim cu conditiile care sunt. In oras este mult mai dificil.”

 
“Unde-i greu, te inveti mai bine. Drumurile is cam ca aici, poate si mai rele.”

 Pana si seful departamentului inmatriculare a mijloacelor de transport ne-a spus ca daca ar intoarce timpul inapoi, ar vrea sa dea examenul pe un poligon... 

Gheorghe CRETU, SEF DEPARTAMENT, AGENTIA SERVICIILOR PUBLICE: “Mai degraba la acel vechi. Filtrul prin care am trecut eu, m-a pregatit mai bine decat filtrul prin care se trece acuma. Acum conditiile sunt mai lejere.”

 Poligoane dupa standarde europene mai exista la Balti, Cahul si Criuleni.