Cozi imense s-au format si astazi la punctul de trecere comun Palanca-Maiaki-Udobnoe. Peste 250 de masini au stat in rand la intrarea si iesirea din tara.

Publicat:19.08.2018, 12:48

Raisa NOVITCHI, OFITER DE PRESÄ‚ POLITIA DE FRONTIERÄ‚: "La ora actuala se circula cu dificultate. Reprezentantii celor patru servicii de rutiera lucreaza la capacitate maxima pentru a dezfluidiza traficul ruiter. Se discuta permanent cu copii si se ofera cate o butelie de apa.” 

Acum cateva zile, in cadrul unei sedinte la care au participat autoritatile vamale din Republica Moldova si Ucraina s-a decis ca autocarele si microbuzele cu pasageri ar putea fi redirectionate catre punctul de trecere Tudora, iar la vama Palanca ar urma sa traverseze granita doar autoturismele. Propunerea, care ar trebui sa reduca timpul de asteptare, urmeaza sa fie aprobata in urmatoarele zile si va fi aplicata cel mai probabil pana in luna octombrie.

Comunicatul emis de Politia de Frontiera: 

"Update 17:15 Se mentine flux intensificat în punctul de trecere comun Palanca-Maiaki-Udobnoe. La intrarea în Republica Moldova sunt în asteptare pâna la 250 de masini. Sunt dispuse trei piste de deplasare, cât permite infrastructura punctului de trecere, si toate doar pe intrare. Rugam calatorilor întelegere si rabdare, se lucreaza la capacitate maxima. Mai putin aglomerat, dar se circula cu dificultate si în punctul de trecere Tudora-Starokazacie.


Trafic intensiv în punctul de trecere comun Palanca-Maiaki-Udobnoe!  Pe sensul de intrare în Republica Moldova s-a format o coloana de aproximativ 120 mijloace de transport. Se lucreaza la capacitate maxima pentru degajarea circulatiei transfrontaliere.
Totodata, politistii de frontiera discuta în permanenta cu calatorii, fiind informati despre situatia creata, iar familiile cu copii sunt serviti cu apa potabila."