Google+

Au alergat pentru o cauza nobila. Sute de copii au participat la un maraton desfasurat in capitala. Banii adunati urmeaza sa fie donati copiilor din familii social vulnerabile din raionul Cahul - VIDEO

Au alergat pentru o cauza nobila. Sute de copii au participat la un maraton desfasurat in capitala. Banii adunati urmeaza sa fie donati copiilor din familii social vulnerabile din raionul Cahul - VIDEO
Embed:

Au alergat pentru o cauza nobila. Sute de copii au participat astazi la un maraton desfasurat in capitala. Picii au alergat cat i-au tinut picioarele, iar parintii au platit cat i-au tinut buzunarele. Banii adunati urmeaza sa fie donati copiilor din familii social vulnerabile din raionul Cahul.

 

Inca de dimineata, sute de de copii s-au adunat la Manej Arena din sectorul Rascani. Echipati ca niste sportvi adevarati, picii au primit numere de inregistrare si au fugit cat i-au tinut picioarele. Parintii au avut rolul de suporteri.

 

Copiii spun ca le-a placut atmosfera si s-au distrat la maxim. 
 

 

“Cat ai alergat astazi?- 5 cercuri- Cum a fost?-Greu- De ce?- E obositor si mult de alergat.”

 

“Mi se pare foarte frumos, eu pentru prima data alerg la un concurs” 

 

 La maraton au participat si copii, care practica sportul la nivel profesionist.

 

“ Fotbal,sah,bazin.- De ce trebuie sa tina cont un sportiv- Cand te antrenezi nu trebuie sa te opresti mult, trebuie legume dar nu pe la fast food, o mancare santatoasa si un sport regulat.”
 

 

“Cu ce sport te ocupi?- Fotbalul,- Cum trebuie sa fie un sportiv, de ce trebuie sa tina cont?- Sa faca sport in fiecare zi, sa manance sanatos, sa aiba un regim.”

 

Parintii spun ca au prins astazi doi iepuri dintr-o lovitura, si-au distrat odraslele si au facut o fapta buna.

 

“ Este foarte util pentru ca dezvolta empatia la copii, ii face mai responsabili cu un spirit civic mai dezvoltat, socializeaza foarte bine isi testeaza rezistenta.”

 

 “ Deja vin a doua oara consecutiv cu fiica, era programata la cursurile de It totusi a hotarat sa faca un gest nobil.- Aveti si suporter?- Da este Leo suporterul ficei mele.”

 

Maratonul copiilor este organizat pentru al 5 an consecutiv de Misiunea sociala Diaconia Mitropoliei Basarabiei, si are ca scop sa ajute copiii din familii social vulnerabile. Banii adunati vor fi donati unui centru social din raionul Cahul.


 


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn