Francezul urma sa-i gaseasta clienti la Paris, iar moldoveanul sa ii asigure protectie acolo. Un francez a fost trimis in judecata, iar un moldovean este dat in cautare internationala, ambii fiind acuzati de proxenetism. Acestia urmau sa duca o moldoveanca in Franta pentru a presta servicii sexuale acolo.

Publicat:28.02.2018, 07:20

Potrivit procurorilor, in ianuarie, cei doi au identificat, pe internet, o tanara de 19 ani, iar in urma mai multor discutii pe retelele de socializare, acestia i-au promis fetei ca o duc la Paris, iar acolo viata ei se va schimba. 

Ulterior, francezul a stabilit o intalnire cu moldoveanca de 19 ani, intr-un local din capitala. Acesta ar fi convins-o pe tanara sa mearga cu el la Paris, unde, intr-un apartament inchiriat, sa presteze servicii sexuale, iar complicele sau - un moldovean, va avea grija de ea in tot acest timp. Pentru fiecare client, francezul i-a promis fetei cate 55 de euro.

Astfel, francezul i-a cumparat tinerei bilet la avion spre Paris, insa nici ea si nici el nu au mai ajuns in capitala Frantei. In urma mai multor investigatii, autoritatile l-au retinut pe francez inainte ca sa ajunga la Paris. Moldoveanul a fost anuntat in cautare internationala. Procurorii spun ca au probe care ar demonstra ca anterior cei doi au mai racolat tinere pentru a le trimite sa se prostitueze in Franta.

Ambii risca pana la 7 ani de puscarie.