Mai multi locatari din capitala care au butelii de gaz in apartamente s-au trezit astazi cu politia la usa, dupa ce au fost denuntati de vecini. Comisiile create de preturile din fiecare sector au inceput inspectiile. Oamenii recunosc ca folosesc butelii, dar spun ca o fac pentru ca facturile la lumina sunt prea mari.

Publicat:10.10.2018, 15:57


In acest bloc cu 5 etaje, care este caminul Colegiului de Constructie, ar fi peste 30 de butelii, desi cladirea este conectata la reteaua de gaze. Dupa explozia de pe Bulevardul Moscovei, unul dintre locatari a anuntat autoritatile despre asta. Asa ca astazi reprezentatii preturii Centru au mers acolo, impreuna cu salvatorii si politia. 

“Va expuneti la o bomba, dumneavoastra sunteti foarte atenta si prudenta, altcineva este atent, dar se gaseste unul care din anumite motive a uitat."

 Acesta femeie spune ca are o butelie mica si este prudenta de fiecare data cand o utilizeaza. Sustine, insa, ca energia electrica este atat de scumpa, incat familia sa nu poate sa faca fata facturilor. 

Rodica GOLEA, INTENDENT CAMIN: “Aici locuiesc agajati al colegiului. Vor fi scoase butelii inafara caminului si vom urmari sa fie ordinul indiplinit.” 

 Reprezentantii comisiei au sunat la usile tuturor celor care au fost denuntati de vecini. Desi specialistii nu au intrat in apartamente, prin usa intredeschisa, oamenii au recunoscut ca utilizeaza butelii de gaz.

Unii spun ca cei care au butelii sunt multi, iar periodic, acestea sunt incarcate in masini venite in fata blocului si duse la statii ca sa fie alimentate. Oamenii au la dispozitie 3 zile pentru a scoate din apartament buteliile, iar daca nu o vor face risca amenzi de o mie de lei.

Pavel RUSU, PRETOR SECTOR CENTRU: “Ei sa-si scoata butelii sa ne informeze unde le scot si sa ne informeze si sa le depozitam la depozit, daca nu se conformeaza vor fi sactionate in baza articolului 180.”  

 La usile apartamentelor unde nimeni nu a flost gasit acasa, dar proprietarii au fost denuntati, au fost lasate anunturi in care sunt rugati sa evacueze buteliile.

"Nu am observat, dar stiu ca avem.”

“La noi dupa tragedia de la Soacra s-au scos.”

 Comisiile create in fiecare sector al capitalei, la cererea primarului interimar Ruslan Codreanu, vor verifica si localurile de alimentatie publica.

Sergiu ADRIAN, SEF SECTIA ECONOMIE PRETURA CENTRU: ”Nu am primit sesizari. Doar de la un local, dar asta a fost pana la explozie.”

 De duminica si pana astazi la numarul pus la dispozitie de primarie au parvenit peste 200 de apeluri telefonice. Deocamdata nu exista o legislatie sau un regulament clar care sa vizeze buteliile de gaz.