Google+

Procuratura a creat o celula de criza dupa explozia dintr-un local din capitala: autoritatile publice ar putea fi sanctionate

Procuratura municipiului Chisinau a creat o celula de criza dupa explozia de ieri dintr-un local din centrul capitalei unde 16 persoane au fost ranite.

 

UPDATE 10:45  Sedinta celulei de criza s-a incheiat. Procurorul adjunct interimar al procurorului municipiului Chisinau, Valeriu Bodian, a declarat ca a fost constituit un grup de urmarile penala dupa ce pe acest caz au fost deschise doua dosare penale. Cei doi soti, administratori ai localului unde a avut loc explozia au fost retinuti pentru 72 de ore si risca 2 ani de inchisoare.

 

Totodata, procurorul a mai declarat ca in aceste momente sunt audiate victimele, dar si martorii. Grupul de lucru urmeaza sa verifice daca inspectia muncii, pompierii si Primaria erau obligati sa verifice acest local, iar daca erau obligati sa faca acest lucru, insa nu l-au facut, autoritatile publice ar putea fi sanctionate.

 

Astfel, in aceasta dimineata a avut loc o sedinta cu usile inchise la Procuratura municipiului Chisinau unde urma sa se discute despre explozia de ieri.

 

16 persoane au fost transportate la Centrul de Combustie si Spitatul de Urgenta dupa explozia de ieri, dintr-un local din Piata Centrala. Doi dintre raniti se afla in stare critica si urmeaza sa fie transportati la spitalul de Arsi din Romania.

 

VEZI SI: 16 persoane, transportate cu arsuri la Centru de Combustie dupa explozia din centrul capitalei. Starea pacientilor - VIDEO

 

VEZI SI: O butelie de gaz a explodat intr-un local in apropiere de Piata Centrala. 3 persoane in stare GRAVA, la REANIMARE, 10 - cu leziuni pe maini, picioare si fata. 17 RANITI - FOTO/VIDEOVEZI SI: Explozia de la "La Soacra". Proprietara localului REFUZA sa vobeasca cu presa - VIDEO


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn