Bugetarii ar putea avea o minivacanta de noua zile la sfarsitul lui august. Confederatiei Nationala a Sindicatelor a propus acest lucru Guvernului. Unii saluta initiativa, in timp ce altii spun ca moldovenii au si asa prea multe zile de odihna. Executivul va lua o decizie saptamana viitoare.

Publicat:15.08.2018, 06:47


Reprezentantii sindicatelor au inaintat Guvernului o solicitare in care cer pentru bugetari mai mult de o saptamana libera in perioada sarbatorilor nationale de la sfarsitul lunii august. Documentul prevede ca in perioada 25 august - 2 septembrie toate zilele sa fie de odihna, iar cele de 28, 29 si 30 august sa fie recuperate ulterior, pe parcursul anului.

Oleg BUDZA, PRESEDINTE CONFEDERATIA NATIONALA A SINDICATELOR: “In primul rand acestea trei zile 28, 29 si 30 nu sunt la fel de productive. Iar ulterioir trei zile se poate de lucrat in perioada septembrie, octombrie noiembrie.”

“Am avut concediu iarna, imi e de ajuns.”

“Foarte bine se poate si pana pe 8 septembrie.”

“Trebuie de lucrat. Asta nu are rost. La noi lumea nu este invatata sa maunceasca. Eu cum activez in ONG si lucrez si sambata si duminca. “

 Unii considera ca propunearea sindicatelor are legatura cu protestul anuntat de opozitie la sfarsitul lunii august.

"Este o legatura din 26 august pentru ca e organizat de cel mai puternic partid de opozitie. A fost si anii precedenti, dar nu a fost asa de mare.“


Cei de la sindicate spun ca propunerea lor nu are nicio legatura cu protestul anuntat de opozitie. Ministerul Sanatatii, Muncii si Protectiei Sociale a propus spre dezbateri acest subiect, iar saptamana viitoare guvernul urmeaza sa ia o hotarare. In acest an bugetarii au mai avut parte de alte trei mini-vacante de sarbatori.