Google+

Candu: "Voi propune ASTAZI Parlamentului candidatura lui Cioclea pentru functia de guvernator al BNM" - VIDEO

Candu: "Voi propune ASTAZI Parlamentului candidatura lui Cioclea pentru functia de guvernator al BNM" - VIDEO
Embed:

Este oficial. Sergiu Cioclea este candidatul la functia de guvernator. Presedintele Parlamentului a anuntat ca de astazi incepe procedura de desemnare, astfel incat saptamana viitoare, candidatura lui Cioclea sa fie pusa la vot in Parlament.

 

Andrian CANDU, PRESEDINTE PARLAMENT: “Decizia mea asa cum a este ca sa-l propun pe domnul Cioclea in calitate de candidat la functia de guvernator al Bancii Nationale... Si sa ne fie intr-un ceas bun...”

 

Sergiu CIOCLEA, CANDIDAT LA FUNCTIA DE GUVERNATOR: “Sunt putin coplesit si de responsabilitate si de provocarile care ma asteapta...”  

 

Imediat dupa aceste declaratii, cei doi au plecat, fara a raspunde la intrebarile jurnalistilor. Astfel, potrivit lui Andrian Candu, de astazi incepe procedura de desemnare a candidatului la functia de guvernator al BNM. Asta inseamna ca atat in comisiile parlamentare, cat la biroul permanent urmeaza sa se decida daca Sergiu Cioclea este potrivit pentru acest fotoliu. Cioclea a fost sustinut in comisia de selectare a candidatului si de socialistul Vladimir Golovatiuc. Si totusi, astazi seful sau  de partid a anuntat ca PSRM nu va sustine aceasta candidatura.

 

Igor DODON, LIDER PSRM: “Este o persoana profesionista, dar poate fi si un laureat al premiului Nobel, oricum nu are sanse sa schimbe situatia spre bine, orice candidatura care se va plasa de catre acest parlament din start se va compromite, din start va primi indicatiile celor care ocupat ilegitim guvernarea. Nu vom sustine nicio candidatura...”

 

Deputatii din alte fractiuni au declarat ca se vor expune dupa o discutie cu Sergiu Cioclea.

 

Iurie LEANCA, LIDER PPEM: "Am vazut CV-ul este unul impresionant, pozitia mea personala vom formula atunci, cand vom avea sansa sa-l auzim in persoana."

 

Lilian CARP, DEPUTAT PL: "PL va lua o decizie dupa ce se va intalni..."

 

Valeriu GHILETCHI, DEPUTAT PLDM: "Noi o sa-l invitam la fractiune si dupa vom lua odecizie..."

 

Oleg REIDMAN, DEPUTAT PCRM: "Eu am intrebari..."

 

Anatolie ZAGORODNII, DEPUTAT NEAFILIAT: "Noi consideram ca este demn de a ocupa aceasta."

 

Din cei 9 aspiranti la fotoliul de guvernator, a fost ales Sergiu Cioclea, care a acumulat cele mai multe puncte, 903 din 1000. El a absolvit liceul Gheorghe Asachi din capitala, fiind in aceeasi promotie cu guvernatorul demisionar, Dorin Dragutanu. Timp de 17 ani, Sergiu Cioclea a fost director regional la una dintre cele mai mari banci franceze, o perioada in Franta, apoi in Rusia. Are trei cetatenii - a Moldovei, a Romaniei si a Frantei. Sergiu Cioclea va putea deveni guvernator doar daca va primi sustinerea a cel putin 51 de deputati.

 

----------------


Andrian CANDU, PRESEDINTE PARLAMENT: "Ieri comisia a luat o decizie si a desemnat un candidat foarte bun. Astazi am avut o discutie foarte buna cu dumnealui. Sunt impresionat de experienta lui, de dorinta lui de a reveni si a contribui la dezvoltarea sistemului bancar. Decizia mea este ca sa-l propun pe dl Cioclea in fata Parlamentului pentru functia de guvernator al BNM. O sa fac acest lucru chiar astazi. Ii multumesc domnului Cioclea ca a acceptat o astfel de provocare."

 

Sergiu CIOCLEA: "O sa am ocazia de a pregati desemnarea in Parlament. Multumesc membrilor comisiei. Pentru mine este o onoare deosebita. Este o provocare. "

 Sergiu Cioclea este candidatul propus pentru functia de guvernator al Bancii Nationale. El acumulat cele mai multe puncte in cadrul concursului de selectare. Fost coleg de liceu cu guvernatorul demisionar, Dorin Dragutanu, Cioclea a fost director regional la una dintre cele mai mari banci din lume.

 

 Pentru a ocupa fotoliul de Guvernator Sergiu Cioclea trebuie sa obtina votul a 51 de deputati. Locul a devenit vacant dupa ce Dorin Dragutanu si-a dat demisia in luna septembrie anul trecut. 

 

VEZI AICI CV-UL LUI SERGIU CIOCLEA


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn