Canicula afecteaza pana si drumurile din tara. Din cauza temperaturilor ridicate, placile de pe drumul din beton din satul Sireti, raionul Straseni s-au deformat. Pana acum nu s-a intervenit pentru a rezolva problema, asa ca soferii nu au cum sa circule pe acolo.

Publicat:14.06.2018, 15:57


Inca de ieri, o portiune din placile de beton s-a ridicat, spun soferii care circula zilnic pe aici. In zona au fost instalate semne care avertizeaza conducatorii auto sa circule cu prudenta din cauza drumului stricat.

“Noi simteam la fiecare cerc ca nivelul se ridica cate putin. Se ridica, si la un moment dat deja si o masina era palita aici. E periculos pentru toti, sunt care merg cu viteza mare.”

“Sunt semne de ocolire, si pana autoritatile o sa o-a masuri pana seara o sa fie gata. Masurile care so putut de luat s-a luat, dar daca nu o sa o faca in decurs de cateva zile credca o sa ne unim noi satenii de aici si o sa facem, nu o sa lasam asa.”

"Eu cred ca terenul a manevrat din cauza caldurii si plitele erau prea compacte si cred ca din cauza aceasta. Nu tin minte sa se mai intamplat asa ceva aici.”

 Acest tanar a anuntat autoritatile ca drumul s-a deformat si a cerut sa fie luate masuri.

“Este traseul care leaga Chisinaul cu un sat, este un traseu unde circula transportul public, noaptea nu este iluminat si e foarte periculos chestia aceasta, trebuie de luat masuri.”

Viceprimarul satului Sireti spune insa ca nu este de datoria primariei sa intervina.

Leonid BOAGHI, VICEPRIMAR SATUL SIRETI: “Acest drum care leaga satul Sireti de orasul Chisinau, este drum regional sau drum raional, evident nu este in subordinea noastra.”

 Oficialul sustine ca autoritatile raionale din Straseni ar trebui sa se ocupe de aceasta problema. Nu am reusit sa vorbim astazi cu responsabilii de acolo pentru a comenta situatia.