Cat Erdogan este la Chisinau, nu stati la balcoane, nu priviti pe geam, iar daca iesiti in oras, purtati cu voi buletinul de identitate. Sunt masurile de securitate anuntate de politie pe durata vizitei presedintelui turc. Astazi 30 de strazi au fost inchise periodic. Maine, insa, restrictii de circulatie in capitala nu vor fi pentru ca Erdogan pleaca la Comrat.

Publicat:17.10.2018, 14:22Marin MAXIAN,SEF SECURITATE PUBLICA: “Nu iesiti la balcoane si nici la geamuri...”

Totodata cei care lucreaza sau locuiesc in centrul capitalei, vor trebui sa prezinte un act de identitate pentru a li se permite trecerea. 

Marin MAXIAN,SEF SECURITATE PUBLICA: “Pentru a face dovada ca sunt motivati aflati in zona si respectiv se afla monitorizarea politiei li se va permite sa treaca.”

Politia spune ca desi Bulevardul Stefan Cel Mare va fi inchis pe tronsonul cuprins intre strazile Negruzzi si Mihai Viteazu, dar si pe mai multe strazi adiacente, pietonii vor putea totusi sa se deplaseze pe acolo pe parcursul zilei, insa ar trebui sa fie pregatiti sa astepte in caz de necesitate.  

Marin MAXIAN,SEF SECURITATE PUBLICA: “Pietonii se pot deplasa pe Bulevard, politia monitorizeaza in momentul cand vom avea diferite actiuni, politia va interveni pe 5, 7 minute oamenii se vor opri dupa care vor putea trece.”

La fel, oamenii legii au facut apel la cetateni sa se abtina de la manifestatii publice, sau de la proteste, pe parcursul vizitei presedintelui Turciei in tara noastra. Cei care vor deraja prin actiunele lor vor fi inlaturati, spun politistii.  

Marin MAXIAN,SEF SECURITATE PUBLICA: “Atata timp cat nu vor periclita buna desfasurarea a evenimentului acesti oameni isi pot manifesta dreptul, odata cu depasirea bunului simt, politia va interveni in maniera de comportament a actiunii acestoara.   Politia e pentru securitatea.”

Pe parcursul deplasarii colonei prezidentiale prin oras, incepand de la aeroport si pana in centrul capitalei, strazile au fost astazi inchise, iar statiile peco amplasate pe acel tronson si-au sistat activitatea. Pentru intreaga durata a zilei de astazi, soferii vor fi nevoiti sa ocoleasca centrul capitalei si nu vor avea voie sa-si parcheze automobilele in zona.
 

Livii BAZIUC, SEF INSPECTORATUL NATIONAL DE PATRULARE: “Bulevardul Stefan Cel Mare, perimetru dintre strazile Serghei Lazo si Banulescu Bodoni.

Totodata, astazi transportul public este redirectionat pe strada Bucuresti. Maine insa, cand presedintele Turciei va merge la Comrat, circulatia de acolo se va desfasura in mod obisnuit.