Google+

Cateva companii petroliere ieftinesc benzina, motorina si gazul lichefiat. Afla cu cat

Cateva companii petroliere anunta despre o noua ieftinire a benzinei, motorinei si gazului lichefiat, anunta Agentia Nationala de Reglementare in Energetica.

 

Astfel, trei companii vor afisa urmatoarele reduceri de preturi:

Benzina - in mediu cu 30 de bani per litru;

Motorina - cu 20 bani per litru.

 

O companie a ieftinit benzina si motorina ieri, 11 februarie, a doua - astazi, 12 februarie, iar a treia urmeaza sa faca acest lucru maine, 13 februarie.

 

Alte doua companii ce comercializeaza gaz lichefiat au anuntat ca incepand de astazi, 12 februarie, reduc preturile de comercializare cu amanuntul a gazului lichefiat in mediu cu 15 bani per litru. Astfel, pretul de comercializare a unui litru de gaz lichefiat va constitui in jur de 8,84 lei per litru.

 

Dupa ieftinire, pretul mediu de comercializare cu amanuntul a benzinei cu cifra octanica A-95 a scazut de la 16,13 lei per litru pana la 15,86 lei per litru, pretul motorinei – de la 13,43 lei la 13,19 lei per litru si pretul mediu al gazului lichefiat - de la 8,99 lei la 8,84 lei per litru.

 

Comunicatul ANRE:

"Trei companii importatoare de carburanţi au notificat Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) despre o nouă micşorare a preţurilor de comercializare cu amănuntul a benzinei şi motorinei. Preţul benzinei se reduce în mediu cu 30 de bani per litru, iar preţul motorinei -  cu 20  bani per litru. O companie a ieftinit benzina şi motorina ieri, 11 februarie, a doua - astăzi, 12 februarie, iar a treia urmează să facă acest lucru mâne, 13 februarie.


Totodată, alte două companii ce comercializează gaz lichefiat, una dintre care este importatoare, au anunţat că începând de astăzi, 12 februarie, reduc preţurile de comercializare cu amănuntul a gazului lichefiat în mediu cu 15 bani per litru. Astfel, preţul de comercializare a unui litru de gaz lichefiat va constitui în jur de 8,84 lei per litru.


După ieftinire, preţul mediu de comercializare cu amănuntul a benzinei cu cifra octanică A- 95 a scăzut de la 16,13 lei per litru până la 15,86 lei per litru, preţul motorinei – de la 13,43 lei la 13,19 lei per litru şi preţul mediu al gazului lichefiat - de la 8,99 lei la 8,84 lei per litru.


Aceasta este a patra ieftinire a benzinei şi motorinei şi a treia ieftinire a gazului lichefiat înregistrată în anul 2016. De la începutul anului preţurile de comercializare cu amănuntul a benzinei şi motorinei s-au micşorat, la motorină - în medie cu 1,43 lei per litru, la benzină – cu circa 1,06 bani per litru şi la gazul lichefiat - cu circa 0,50 bani per litru.


Calculele prezentate la ANRE de companiile petroliere arată că diminuarea preţurilor cu amănuntul la benzină şi motorină este determinată de micşorarea preţurilor de import a acestora în urma scăderii cotaţiilor petrolului la bursele internaţionale.


În prezent, comercializarea cu amănuntul a benzinei şi motorinei este se efectuează de 84 de agenţi economici – titulari de licenţă la 624 staţii de alimentare, iar comercializarea gazului lichefiat - de către 69 agenţi economici la 469 staţii de alimentare".


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn