Un caz iesit din comun pentru medici. Asa descriu chirurgii, de la Spitalul Republican, decesul unui tanar care a murit, dupa o operatie la apendicita. Potrivit lor, dupa interventie, baiatul de 21 de ani a fost transferat in salon si se simtea bine, dar in trei ore a murit la spital.

Publicat:22.04.2015, 13:58

Tanarul, in varsta de 21 de ani, a fost transportat la Spitalul Republican ieri seara. Medicii spun ca acesta avea apendicile inflamat, asa ca a fost supus interventiei chirugicale.

Sergiu UNGUREANU, SEF ADJUNCT CHIRURGIE: "Pe parcursul interventiei a fost totul bine. Apoi a fost transferat in salon , iar la trei ore de la interventie a murit, a avut un stop cardiac. Este un caz fara precedent pentru noi."

Medicii nu isi pot explica ce a dus la decesul pacientului si spun ca au facut tot posibilul pentru a-l readuce la viata.

Sergiu UNGUREANU, SEF ADJUNCT CHIRURGIE: "Asistenta este cea care a vazut ca pacientul e mort. S-a incercat resuscitarea lui, pana si masaj direct la cord i s-a facut."

Chirurgii de la acest spital spun ca nu s-au mai confruntat cu asemenea cazuri, intrucat chiar si analizele tanarului erau in media normalului. Acum urmeaza ca expertiza medico-legala sa arate motivul care a dus la moartea tanarului. Operatia la apendicita este considerata de medici o interventie de rutina fiind una dintre cele mai raspandite.