Google+

Cazul Filat. Morozan - in relatii de rudenie cu Plahotniuc, iar Iovu a taiat din pedeapsa lui Nichifor. Cine sunt judecatorii de la Curtea de Apel

Cererea de recuzare a judecatorului Ghenadie Morozan a fost respinsa. Astfel, magistratul alaturi de alti doi judecatori de la Curtea de Apel examineaza recursul avocatilor lui Vlad Filat privind prelungirea mandatului de arest cu 90 de zile pe numele fostului premier.

 

Cei trei judecatori care examineaza recursul avocatilor lui Vlad Filat:

 

Ghenadie Morozan - vezi CV si declaratia de avere

Gheorghe Iovu - vezi CV si declaratia de avere

Cobzac Elena - vezi CV si declaratia de avereSite-ul magistrat.md scrie ca judecatorul Ghenadie Morozan ar fi in legaturi de rudenie cu democratul Vlad Plahotniuc .

 

Morozan ar fi ruda prin afinitate cu prim-vicepresedintele PD, Vlad Plahotniuc. Mai exact, fratele lui Ghenadie Morozan, Eduard, ar fi casatorit cu sora lui Vladimir Plahotniuc, lucru confirmat si de mama judecatorului, care nu neaga ca familiile Morozan si Plahotniuc s-ar afla in relatii de prietenie. Pentru locuitorii din satul natal al judecatorului nu ar fi un secret faptul ca familia Morozan ar avea legaturi de rudenie cu influentul politician de la Chisinau. Mai mult, fratele judecatorului, Eduard si sora democratului, Vera, ar fi vecini cu Plahotniuc, locuind intr-un apartament de 76 de metri patrati in blocul de milioane detinut de familia lui Plahotniuc pe strada Bulgara, din centrul capitalei.

 

Totodata, magistrat.md scrie ca in 2012 trei judecatori de la Curtea de Apel, intre care si Gheorghe Iovu s-au ales cu mustrare aspra, dupa ce i-au redus termenul de detentie lui Adrian Nichifor de la 17 la 5 ani de puscarie. 


Atunci magistratii au declarat ca decizia lor a fost una corecta. Adrian Nihifor este acuzat ca l-ar fi ucis pe fratele comisarului de Nisporeni dupa ce in timpul unei incaierari intr-un bar din Grozesti, a tras 5 gloante in victima. 


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn