Google+

Ce spune purtatorul de cuvant al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, despre faptul ca biserica Ortodoxa Rusa a anuntat ca rupe relatiile cu Patriarhia de la Constantinopol - VIDEO

Ce spune purtatorul de cuvant al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, despre faptul ca biserica Ortodoxa Rusa a anuntat ca rupe relatiile cu Patriarhia de la Constantinopol - VIDEO
Embed:

Purtatorul de cuvant al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a comentat astazi, in cadrul unei conferinte de presa, despre faptul ca biserica Ortodoxa Rusa a anuntat ca rupe relatiile cu Patriarhia de la Constantinopol.

 

Maria ZAHAROVA, PURTATOR DE CUVANT, MINISTERUL RUS DE EXTERNE: "Noi incercam sa ne indepartam la maximum de la orice implicare in chestiile religioase, bisericesti. Ceea ce si-au permis autoritatile din Ucraina, utilizand acestsubiect in lupta politica, este periculos pentru societate."

 

Biserica Ortodoxa Rusa a anuntat ca rupe relatiile cu Patriarhia de la Constantinopol. Decizia a fost luata dupa ce Constantinopolul a spus ca va recunoaste autocefalia Bisericii din Ucraina, iar asta inseamna ca Moscova va pierde controlul asupra acesteia.

 

Sinodul Bisericii Ruse s-a reunit ieri la Minsk si a decis ca este imposibila mentinerea comuniunii cu Patriarhia de la Constantinopol. Decizia a fost luata dupa ce saptamana trecuta, Patriarhia de la Constantinopol, cea mai inalta autoritate canonica din lumea ortodoxa, a recunoscut autocefalia Bisericii Ortodoxe Ucrainene, lucru care a scos, practic, ortodocsii ucraineni de sub controlul Moscovei.

 

Astfel a fost pus capat celor 322 de ani de tutela religioasa rusa, fiind pus sub semnul intrebarii si viitorul a milioane de enoriasi din Ucraina, unde Biserica Ortodoxa Rusa se bucura inca de o influenta mare. Autoritatile de la Kiev au afirmat ca vor sa evite un ‘razboi religios’ si ca guvernul va respecta alegerea parohiilor care decid sa ramana loiale Patriarhiei Moscovei. 


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn