Comisia Electorala cere Parlamentului si Guvernului 9 milioane de lei pentru organizarea referendumului de demitere a primarului suspendat Dorin Chirtoaca.

Pana cand raspund cele doua institutii plebescitul initiat de socialisti ramane in aer. 

Alina RUSSU, PRESEDINTE COMISIA ELECTORALA CENTRALA: “In suma de 8 milioane 910 mii 64 de lei.”

 Cheltuielile si le asuma statul, chiar daca vorbim de un referendum local, sustine CEC-ul.

Alina RUSSU, PRESEDINTA COMISIA ELECTORALA CENTRALA: “Devizul va fi inaintat catre Parlament si Guvern ca sa fie examinat si sa fie decizia de sustinere financiara de sustinere a acestui referendum local.”

 Pentru ca bani pentru organizarea unui referendum nu au fost prevazuti, urmeaza ca legislativul sa aprobe suma stabilita de CEC, printr-o rectificare la buget. 

Andrian CANDU, PRESEDINTE PARLAMENT: "Suntem sustinatori sau nu suntem sustinatori ai domnului primar Dorin Chirtoaca, dar legea trebuie respectata, iar banii vor fi alocati conform legii."

 Acum doua saptamani, alesii locali au stabilit data referendumului pe 19 noiembrie, care intamplator este si ziua de nastere a lui Mihai Ghimpu. Primarul poate fi revocat din functie doar daca pentru asta voteaza cel putin acelasi numar de persoane care l-au ales in functie, adica 163 de mii 570 de alegatori plus unu.

Dorin Chirtoaca a fost retinut acum 4 luni in dosarul parcarilor cu plata fiind acuzat de trafic de influenta si luare de mita. Totodata, este banuit si de depasirea atributiilor de serviciu.

El a fost suspendat din functie si se afla in arest la domicilu. Dorin Chirtoaca se declara nevinovat, calificand dosarele drept politice.