Google+

Cei care se odihnesc la sanatoriul Struguras de la Cocieri au parte de zile tensionate. Angajatii afirma ca nu si-au primit lefurile de cateva luni - VIDEO

Cei care se odihnesc la sanatoriul Struguras de la Cocieri au parte de zile tensionate. Angajatii afirma ca nu si-au primit lefurile de cateva luni - VIDEO
Embed:

La sanatoriul Struguras de la Cocieri, Dubasari domneste o atmosfera nu tocmai de relaxare. Angajatii se plang ca nu si-a primit salariile de 8 luni si nu au cu ce sa-si intretina familiile. Administratia da vina pe Casa Nationala de asigurari Sociale, iar oamenii care se odihnesc acolo spun ca simt si ei tensiunile.

 

“Ne pare rau de angajati pentru ca se platesc bani gheata. Si sa zicem ca este modernizat super nu este asa”.”Noi suntem cei care ii platim venituri mari”.

 

 Desi au scos bani buni din buzunare pentru a se odihni, cei peste 300 de oameni se plang ca sunt nevoiti sa suporte atmosfera tensionata din statiune. Angajatii, 170 la numar, spun ca au ajuns la culmea disperarii, din cauza ca nu si-au vazut lefurile mai bine de jumatate de an. Directorul sanatoriului spune ca , pur si simplu, Casa Nationala de Asigurari Socialea incetat sa mai transfere banii.

 

Anatolie URECHI, ADMNISTRATOR STRUGURAŞ: “Casa nationala e impotriva  sanatoriului  nostru, o doamna  ne  da  jos  de peste tot  locul.”

 

 Pe de alta parte, cei  de  la  Casa Nationala  de Asigurari sociale afirma ca nu  au  nimic cu lefurile  angajatilor.

 

Maia MORARI, REPREZENTANT CASA NAȚIONALĂ DE ASIGURĂRI SOCIALE: ”Asa  e raspunderea personala a managerului si insitutiei, noi nu avem nici o treaba cu ei”.

 

 Fondatorul  sanatoriului  “Struguras” spune insa ca nu stie de ce lefurile nu au ajuns la angajati.

 

Vasile MĂMĂLIGĂ, ŞEF DIRECȚIA PROTECȚIA MUNCII: ”-Dumneavoastra  cunoasteti  că la sanatoriu  “Struguraş” nu-şi  primesc  oamenii salariile  de opt  luni de zile. - Nuştiu prima dată aud.”

 

 In timp ce angajatii isi asteapta in continuare banii, administratia sanatoriului spune ca va incerca sa rezolve cumva situatia.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn