Google+

Cele cinci piete tinta pentru vinurile moldovenesti - Mold-Street.com

Vinurile moldovenesti au sanse reale de a-si consolida pozitia in 2016 pe pietele din Polonia, Cehia, Romania, China si SUA, potrivit unui studiu de piata al Oficiului National al Viei si Vinului.

 

Cercetarea cuprinde informatii importante despre tendintele de consum si vanzare a vinului, dar si detalii despre potentialul de export pe aceste cinci piete.


Piete tinta, cote mici

 

Potrivit studiului, Republica Moldova este prezenta pe aceste piete, iar patru dintre acestea in ultimii doi ani au figurat printre pietele principale de desfacere a bauturilor alcoolice. Cea mai importanta crestere a avut cota SUA, care a ajuns la 7,6% din totalul exporturilor de vinuri moldovenesti, iar Polonia si Cehia sunt primele doua locuri printre tarile Uniunii Europene care importa bauturi alcoolice din Moldova.

 

"Stdiul va aduce valoare adaugata activitatii vinificatorilor, care vor putea sa-si diversifice pietele de export. Vom oferi in continurae toata sustinerea necesara sectorului vitivinicol din Republica Moldova, pentru ca acesta sa realizeze produse vinicole de calitate inalta, iar Vinul Moldovei sa fie un brand cunoscut pe pietele internationale si sa se regaseasca in magazine pe aceleasi rafturi cu vinurile din regiunile vitivinicole consacrate la nivel mondial", a declarat Dumitru Munteanu, directorul Oficiului National al Viei si Vinului. 

 

Citeste mai departe pe: mold-street.com


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn