Cele mai de succes femei de afaceri din tara si-au dat intalnire astazi la un forum, la care au facut schimb de experienta si idei. Fiecare a venit cu obiectele sau produsele pe care le confectioneaza si care le aduc venit. S-au facut si totalurile acestui an, iar la final s-au impartit premii.

Publicat:15.12.2018, 16:56

Palatul Republicii s-a transformat pentru cateva ore intr-un centru comercial, unde mai multe femei de afaceri si-au expus propriile creatii. 

Aflata in concediul de maternitate, Anastasia s-a gandit sa initieze o afacere. In cei trei ani si-a facut un plan, care astazi ii aduce venit. Femeia confectioneaza bijuterii personalizate.

Anastasia CONETCHI, ANTREPRENOARE: “Astazi am venit la expozitie cu bijuterii in stil traditional, inspirate din ii nationale, cu picturi celebre. Aceasta este cu brandul Moldovei, cerceii, brosele si bratara. Pentru Anul Nou avem colectia de iarna. Avem butoane la camase pentru barbati si femei.”  

Alexandrina a lucrat un timp peste hotare, unde i-a venit o idee de afacere si s-a gandit sa o realizeze in Moldova. Inspirata de europeni, tanara produce cutii din carton de diferite dimensiuni si pentru orice ocazie.

Alexandrina BIRSANU, ANTREPRENOARE: “Sunt cutii din carton, destul de rezistente in setul lor intra un set de butoane si tortite. Avem personalizate cu logouri. Compania comanda logourile si imaginile dorite avem o serie si de iarna, la fel o sa facem pentru 8 martie, pentru copii sunt.”

La eveniment a venit si prim-ministrul, Pavel Filip, care nu a exclus ca una dintre femeile de la forum i-ar putea lua fotoliul intr-o zi.

Pavel FILIP, PRIM-MINISTRUL REPUBLICII MOLDOVA: “Nu pot sa dau un nume, dar sunt multe femei care au poitential bun.”

Evenimentul a fost organizat de Platforma Nationala a Femeilor din Moldova, cu scopul de a spori rolul femeii in societate si afaceri. Cele mai de succes tinere au fost premiate.