Google+

Dorin Chirtoaca va sta in arest la domiciliu cel putin pana in ajunul referendumului de demitere a sa. Instanta de la Buiucani i-a prelungit mandatul de arest. Ce spun avocatii - VIDEO

Dorin Chirtoaca va sta in arest la domiciliu cel putin pana in ajunul referendumului de demitere a sa. Instanta de la Buiucani i-a prelungit mandatul de arest. Ce spun avocatii - VIDEO
Embed:

De Hramul Chisinaului, fara Dorin Chirtoaca. Primarul suspendat ramane in arest la domiciliu cel putin pana in ajunul referendumului de demitere a sa. Astazi, instanta a respins solicitarea avocatilor de a-l elibera pentru a-si putea face campanie. De pe holurile judecatoriei, Chirtoaca le-a urat orasenilor sa se bucure de sarbatoare.

 

Dorin CHIRTOACA, PRIMARUL SUSPENDAT AL CAPITALEI: “In cazul in care se va intampla o chestiune cu gust amar, rog locuitorii orasului sa nu atraga atentia si sa se bucure totusi de sarbatoare. - La ce va referiti? Vorbiti despre vreun partid? -Petrecaretul de la Condrita am inteles ca si-a anuntat prezenta.” 

 

 In premiera de cand a fost ales in fruntea capitalei, Dorin Chirtoaca, va lipsi de Hramul Chisinaului. Avocatii au cerut ca primarul suspendat sa fie elibera pentru a putea participa la campania electorala pentru referendumul din data de 19 noiembrie.

 

Tatiana IOVU, AVOCAT: “Mentinrea lui in arest la domiciliu este o decizie ilegala. Domnul Dorin Chirtoaca este subiect vizat la referendum, am invocat articolul din Codul Electoral, el nu poate fi detinut in arest in timpul campaniei.”

 

 Dorin CHIRTOACA, PRIMARUL SUSPENDAT AL CAPITALEI: “La indigo din luna mai incoace, iar decizia nu o pot califica altfel decat a fi absurda. In conditiile in care avem si chestiunea cu referendumul si dosarul penal, ele nu pot exista impreuna.”

 

 Potrivit membrului CEC, Iurie Ciocan, la localele din 2015, primarul Ilan Sor, care de asemenea se afla in arest la domiciliu a fost eliberat pentru a-si face campanie electorala, fiind invocat dreptul de a alege si a fi ales, stabilit de Constitutie. Deocamdata nu se stie daca la referendumul din capitala se vor putea inregistra concurenti individuali. Potrivit lui Ciocan, care invoca practica internationala, la referendum participa doar partide. Procurorii spun ca referendumul nu are nici o legatura cu dosarul. 

 

Dumitru ROBU, PROCUROR ANTICORUPTIE: “Influentarea martorilor in proces, riscul comiterii infractiunii prin determinarea martorilor de a-si schimba declaratiile, riscul eschivarii de la instanta de judecata.”

 

 Dorin Chirtoaca a comentat astazi si  decizia primarului interimar Nistor Grozavu de a evacua gheretele din Scuarul Catedralei si Gradina Publica “Stefan cel Mare”.

 

Dorin CHIRTOACA, PRIMARUL SUSPENDAT AL CAPITALEI:Chestiunea asta cu peste noapte imi aminteste de vremuri dictatoriale, nimanui nu-i place treaba asta, chiar daca pe toata lumea deranjeaza comertul stradal.”

 

 Primarul suspendat a fost retinut in data de 25 mai in dosarul parcarilor cu plata, acuzat fiind de trafic de influenta si corupere pasiva. El se declara nevinovat si spune ca se va adresa la CEDO pentru incalcarile care se comit in examinarea cauzelor penale. 


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn