Consiliul municipal Chisinau a decis sa anunte moratoriu pe constructia catorva statii PECO din capitala.

Publicat:19.02.2016, 07:33

 Astfel, constructia benzinariilor de pe strazile Calea Iesilor, Nicolae Dimo, Mihail Sadoveanu, Melestiu si bulevardul Renasterii vor fi suspendate pe parcurs de un an. Un proiect de decizie în acest sens a fost votat unanim în cadrul sedintei Consiliului de joi, 18 februarie, transmite IPN.

Proiectul de lege a fost elaborat de consilierul Ion Stefanita cu suportul Miscarii Ecologiste Urbane. Potrivit autorului proiectului, actualmente unele benzinarii sunt amplasate la distante prea mici unele de altele, în apropiere de parcuri, scuaruri si monumente.

Totodata, decizia interzice eliberarea noilor autorizatii si acte permisive pentru constructia statiilor PECO pâna la aprobarea unei noii scheme municipale de amplasare a benzinariilor.

Potrivit datelor Asociatiei obstesti „Miscarea ecologista urbana”, în municipiul Chisinau sunt cu 95 de statii PECO mai mult decât prevede schema municipala de amplasare a benzinariilor. Legislatia stipuleaza ca benzinariile trebuie sa se afle la o distanta de 25 de metri de casele de locuit si la 50 de metri de scoli si gradinite.