Google+

Codul galben de ploi puternice a transformat capitala intr-o Venetie sumbra. Strazile s-au umplut de apa si noroi, spre nemultumirea pietonilor, iar gropile au devenit capcane pentru soferi - VIDEO

Codul galben de ploi puternice a transformat capitala intr-o Venetie sumbra. Strazile s-au umplut de apa si noroi, spre nemultumirea pietonilor, iar gropile au devenit capcane pentru soferi - VIDEO
Embed:

A plouat astazi in capitala ca intr-o zi de toamna. In doar cateva ore Chisinaul s-a transformat intr-o mica Venetie, doar ca lipsita de farmec. Strazile pline de apa si noroi i-a nemultumit atat pe soferi, cat si pe pietoni.


La fiecare ploaie, pe strada Gheorghe Casu din capitala capata contur un lac. Este chiar langa statia terminus a microbuzului 191. Soferii se plang ca apa si noroiul acumulat de la constructiile din regiune ingreuneaza circulatia si afecteaza vehiculele. 

 

"Cum ploua sau dupa ninsori, cum se topeste, asa e plin tot timpul. De la Republican pana la Ismail,  strada e toata plina si murdara."

 

"-S-a reparat vreodata? -Da, cand au construit aceste case. Dar ies gropile. Daca vine transport inaintea ta, vrei nu vrei trebuie sa mergi incet."

 

"Jale mare, asa e orasul nostru. E rau, trebuie sa faca canalizarea."

 

 Pietonii au incercat sa ocoleasca baltoacele, dar fara succes. Daca eviti una, risti sa plonjezi in alta. 

 

Loreta LISNIC, REPORTER PRO TV: "Pentru pietoni traversarea unor portiuni de drum a devenit o adevarata provocare . Iar fara o pereche de cizme din cauciuc si abilitati de acrobat a fost cam imposibil sa te descurci in capitala."

 

"Am trecut incolo, m-am udat destul de bine si inapoi cu aceeasi situatie. Nu e normal. Ar trebui sa fie ceva facut, nu e prima data."

 

"Sunt uda la picioare, prin apa mergem. Nu e normal, ar trebui alta atarnare asa incat strazile sa fie curate."

 

"Peste tot e potop. Bine ca cizmele nu sunt gaurite, altfel as fi uda la picioare. Nu  sunt nici scurgeri pentru canalizare, iar daca sunt, sunt infundate."

 

"Nu e in regula cu ce se intampla in Moldova. Foarte proaste. Am trait acelasi lucru si in Romania."

 

 Nici soferilor nu le este usor. Gropile acoperite cu apa s-au transformat in adevarate capcane. Primarul interimar al capitalei, Silvia Radu, anunta ieri ca in Chisinau a inceput procesul de curatare a canalizarii pluviale.

 

Pana acum s-a intervenit doar pe bulevardul Stefan cel Mare. Si daca la Chisinau astazi a turnat cu galeata in nordul tarii a nins. La Soroca pe strazi s-a depus un strat de cativa centimetri de zapada.

 

Si la Drochia a nins abundent. Potrivit meteorologilor maine va ninge slab si in capitala. Primii fulgi au inceput sa cada inca de astazi, dar s-au topit. La noapte se asteapta temperaturi negative, astfel ca maine dimineata pe strazi se va forma ghetus. Pe parcurusul zilei insa vom avea maxime de plus 5 grade.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn