Google+

Cad capete la Sanatate, dupa ce un barbat a murit in strada in timp ce astepta ambulanta. Urmeaza sa fie deschis un dosar penal - FOTO

Cad capete la Sanatate, dupa ce un barbat a murit in strada in timp ce astepta ambulanta. Urmeaza sa fie deschis un dosar penal - FOTO
Embed:

Cad capede la Sanatate. Filip a cerut demisia dispecerului Ambulanta Chisinau, vicedirectorului de la Asistenta Medicala Urgenta si a medicului din ambulanta, dupa ce acum trei zile, un barbat a murit pe o strada din capitala, in timp ce astepta ambulanta.

 

Totodata, Filip a cerut si sanctionarea disciplinara a medicului superior de la Departamentul Dispecerizare, vicedirectorui logistică CNAMUP ( în perioada respectiva a îndeplinit atribuţiile de director ), secretarului de stat din Ministerul Sănătăţii responsabil de asistenţa medicală si directorului Serviciului Unic de Urgenţă 112.

 

Comunicatul emis de Guvrnul RM:

"Premierul Pavel Filip a cerut astăzi demisii în cazul decesului din strada Lech Kaczyński. Este vorba despre vicedirectorul de la Asistenţă Medicală Urgentă (responsabil de municipiul Chişinău), dispecerul de la Ambulanţa Chişinău şi medicul din ambulanţă. De asemenea, prim-ministrul a solicitat sancţionarea disciplinară pentru: medicul superior de la Departamentul Dispecerizare, vicedirectorul logistică CNAMUP (care în perioada respectivă a îndeplinit atribuţiile de director), secretarul de stat de la Ministerul Sănătăţii responsabil de asistenţa medicală şi directorul Serviciului Unic de Urgenţă 112.

 

„Mai revoltătoare mi s-au părut explicaţiile celor de la Urgenţă, care mai mult seamănă a bâlbâială decât a explicaţii. Am văzut tendinţe de a prezenta informaţii false, care foarte uşor au fost combătute, pentru că au uitat că există sisteme GPS pe maşini. Nu merge nici explicaţia că nu avem maşini suficiente, pentru că în acel moment erau 4 maşini libere, carestaţionau la centru şi 10 maşini, care erau în sectorul Centru”, a menţionat premierul.

 

Totodată, şeful Cabinetului de miniştri a cerut ministerului Sănătăţii să se adreseze Procuraturii Generale ca să investigheze acest caz. „Nici nu ştiu ce e mai grav în acest caz: că e vorba de incompetenţă sau rea voinţă sau nepăsare. Eu cred că cest lucru trebuie să fie constatat de procurori”, a punctat Pavel Filip.

 

În acelaşi context, premierul a vorbit şi despre atitudinea nepotrivită a unor medici. „Este un lucru mai dureros pentru mine. Ştiu cât e de greu să fii medic, ştiu că salariile pe care le primesc încă nu sunt pe potriva muncii pe care o fac ei. Dar, în acelaşi timp, nu pot accepta că salariul mic sau munca grea poate servi drept justificare pentru a nu-ţi face munca calitativ, aşa cum îţi cere meseria. În cazul de faţă, am văzut atitudinea medicilor când au ajuns: replici de felul că „Ce, nu ştiţi în ce ţară trăim?” Ştim în ce ţară trăim. Într-o ţară unde nu toţi îşi îndeplinesc misiunile de serviciu, obligaţiunile de serviciu. Toţi trebuie să avem o atitudine serioasă faţă de munca pe care o facem”, a conchis premierul.

 

Bărbatul de 65 de ani a murit vineri, 20 septembrie, în jurul orei 20, în timp ce ambulanţei i-a luat peste 40 minute ca să ajungă la el. Potrivit raportului ministerului Sănătăţii, cazul a fost preluat de Serviciul 112 la ora 20 şi 13 minute. Ambulanţa a pornit însă abia peste 32 de minute şi 10 secunde şi a ajuns la pacient în 9 minute şi 19 secunde."

 

Acum patru zile un barbat de 65 de ani a murit in strada, dupa ce, potrivit unei postari pe o retea de socializare, a asteptat ambulanta timp de 40 de minute. Totul s-a intamplat pe strada Lech Kaczynski din sectorul Telecentru al capitalei. Maria Sleahtitchi este persoana care a vazut totul si a scris despre asta pe retelele de socializare. Ea spune ca a sunat de mai multe ori la serviciul 112 pentru a cere ajutorul medicilor, insa apelul ei tot a fost amanat. Intr-un sfarsit medicii au venit abia peste 40 de minute, iar barbatul nu a mai putut fi salvat.

 


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn