Google+

Concesionarea aeroportului si constructia a 6 hidrocentrale pe Nistru raman subiecte inchise in Parlament. Initiativa liberal-democratilor de a organiza audieri pe seama acestor teme a fost respinsa - VIDEO

Concesionarea aeroportului si constructia a 6 hidrocentrale pe Nistru raman subiecte inchise in Parlament. Initiativa liberal-democratilor de a organiza audieri pe seama acestor teme a fost respinsa - VIDEO
Embed:

Concesionarea aeroportului si constructia a 6 hidrocentrale pe Nistru raman subiecte inchise in Parlament. Initiativa liberal-democratilor de a organiza audieri pe seama acestor teme a fost respinsa. Propunerile nici macar nu au fost introduse pe ordinea de zi.

 

Iurie TAP, DEPUTAT PLDM:„La 8 decembrie 2016, a fost aprobat raportul asupra concluziilor Comisiei de ancheta privind concesionarea Aeroportului. Este normal ca dupa un an sa fie audiat si acest raport. Procuratura avea ca misiune sa examineze activitatea persoanelor cu demnitate publica si functionarilor care au fost implicati in problemele concesionarii.”

 

 PLDM sustine ca procedura de concesionare a aeroportului fost facuta cu incalcari, iar astazi ar fi trebuit dezbatut raportul comisiei, care prevedea, printre altele, renegocierea contractului de concesionare. Ideea nu a avut sustinerea majoritatii. Aeroportul International Chisinau a fost dat in concesiune in 2013 pentru o perioada de 49 de ani.

 

Ilan Sor este presedintele Consiliului de Administratie al companiei Avia Invest, care gestioneaza aeroportul si s-a angajat sa investeasca 230 milioane de euro in modernizarea acestuia.

 

Fostul sef al CNA, Viorel Chetraru declara ca banii din miliardul furat ar fi ajuns la aeroport. Nici propunerea de a chema un responsabil de la guvern in plen ca sa explice ce se intampla pe raul Nistru, acolo unde ar urma sa fie ridicate 6 hidrocentrale, nu a fost acceptata.

 

Vadim PISTRINCIUC, DEPUTAT PLDM: “Functionarea complexului energetic si cum merg negoecierile pentru conservarea raului Nistru. Daca sunt aceste negocieri interguvernamentale, ar fi bine ca sa aflam opinia.”

 

 Vlad BATRINCEA, DEPUTAT PSRM: “Nistru va disparea ca rezultat al constructiei acestei hidrocentrale. Vor sa porneasca aceste constructii.”

 

 Despre intentia Ucrainei de a construi 6 hidrocentrale pe raul Nistru se stie de anul trecut. Anterior, fostul ministru al Mediului, Valeriu Munteanu, spunea ca aceasta constructie va afecta calitatea apei, multe specii de pesti vor disparea, iar fluviul va fi impotmolit. 


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn