Google+

Constructie stranie pe strada Sucevita din capitala. Bloc cu 8 nivele, insa fara pereti la etajul 5. Mai multi locatari, nemultumiti: "vor sa ne taie acoperisul" - VIDEO

Constructie stranie pe strada Sucevita din capitala. Bloc cu 8 nivele, insa fara pereti la etajul 5. Mai multi locatari, nemultumiti: "vor sa ne taie acoperisul" - VIDEO
Embed:

Constructie stranie pe strada Sucevita din capitala. Acolo a fost ridicat un bloc cu opt nivele, insa la etajul cinci lipsesc peretii. Pentru ca acestia sa fie construiti, este nevoie sa fie taiata o parte din acoperisul unui bloc de alaturi. Locatarii sunt insa nemultumiti si nu permit companiei sa se apuce de lucrari.

 

Aici ar trebui sa fie peretii etajului cinci al acestui bloc ce se ridica pe strada Sucevita. Locatarii blocului de alaturi insa nu permite constructia acestora, intrucat, potrivit lor, asta le va lua o parte din acoperis.

 

“Nu este nici un acord dat din partea noastra. S-au alipit de peretele meu care este proprietate privata. Ei vor sa-mi cladesca apoi vor sa-mi taie acoperisul”.

 

Pavel RACU, DIRIGINTE DE SANTIER: “Am construit dupa proeict. Acesta acoperis nu duce nici o functie, tine doar stratul de ruberoid”.

 

“Trebuia sa-mi cereti acordul si pe urma sa faceti? Mai intii construiti si pe urma luati acordul de la mine, da?”

 

Acum trei ani, locatarii blocului cu cinci nivele au atacat in instanta Primaria  Chisinau si au cerut anularea certificatului de urbanism. Judecatoria Centru a decis ca lucrarile trebuie sistate, insa in 2014 Curtea de Apel a permis totusi ridicarea blocului.

 

“Ilegal au construit. Nu au lăsat 3 metri. Balcoanele ies chiar în stradă. Nu este nici sistem de ventilare. Va ploua, apa se va scurge pe margine”.

 

“Am proiect ca va fi cel putin  80 cm de la perete. El e lipit de peretele meu. Sunt in tunel soarele nu-i”.

 

Reprezentantii companiei de constructii afirma ca blocul se construieste fara incalcari, iata de ce sunt decisi sa ridice si peretii de la etajul cinci. Acelasi lucru ni l-a spus si seful interimar directiei arhitectura si urbanism, Ion Carpov.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn