Google+

Covorul moldovenesc pictat pe scarile din parcul Valea Trandafirilor se destrama: Tencuiala pictata pe trepte s-a surpat - VIDEO

Covorul moldovenesc pictat pe scarile din parcul Valea Trandafirilor se destrama: Tencuiala pictata pe trepte s-a surpat - VIDEO
Embed:

Covorul traditional moldovenesc pictat pe scarile din parcul Valea Trandafirilor... se destrama. Desi a fost o iarna cu temperaturi generoase, tencuiala pictata pe trepte s-a surpat, iar ce parea la inceput o idee frumoasa, s-a transformat intr-un esec. Altul e motivul distrugerii, spun autorii proiectului.


Asa aratau scarile toamna, atunci cand lucrarile erau pe ultima suta de metri. Acum treptele sunt de nerecunoscut.


Lilia CARAUS, REPORTER PRO TV “Pana sa ajungem in Cartea Recordurilor cu cele mai lungi scari pictate, acestea au si fost distruse de ploi si ninsori. Acum autorii proiectului urmeaza sa revopseasca ornamentele, astfel ca totul sa fie gata pana cei de la Guinness Book ajung in Moldova.”


Totusi, autorul proiectului sustine ca nu vremea sau materialele necalitative sunt de vina. 


Adrian PLESCA, AUTOR PROIECT “Pictura care a fost stearsa sunt bunii nostri prieteni de la Spatii Verzi care iarna dupa ce am deszapezit-o noi, au zis ca o fac ei si si-au dat seama dupa doua incercari ca nu se poate de dat cu loptata sau harletul.”

 
Am incercat sa vorbim cu seful de la Spatii Verzi, insa Eliferie Haruta ne-a spus ca este peste hotare. Seful-adjunct nu ne-a raspuns la telefon. Cat priveste includerea lucrarii in Cartea Recordurilor...


Adrian PLESCA, AUTOR PROIECT “Este o perioada de trei luni de asteptare, dupa acre vom fi plasati de siteul Giunness Book, dupa care vor veni reprezentantii aici. Speram ca lucrurile acestea se vor intampla pana la 1 iunie-iulie.”


“Chiar a fost frumos, pacat ca asa au ajuns.”

 
“sunt de vina si oamenii care nu pastreaza.”


Voluntarii care au lucrat la acest proiect au avut permisiunea primariei pentru a vopsi scarile. Toamna trecuta, activistul in domeniul ecologiei, Alexei Dimitrov a depus o plangere la politie impotriva tinerilor, acuzandu-i de vandalism. Plangerea insa a fost respinsa. 


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn