Google+

CSJ a DECIS: Nu vom avea referendum constitutional - DOC/VIDEO

CSJ a DECIS: Nu vom avea referendum constitutional - DOC/VIDEO
Embed:

Este oficial, nu vom mai avea referendum. Asta a decis astazi Curtea Suprema de Justitie. Magistratii au anulat hotararea Curtii de Apel de saptamana trecuta, precizand ca CEC a luat o decizie corecta. Reactiile nu au intarziat sa apara. Daca presedintele CEC s-a aratat multumit, atunci membrii platformei DA au acuzat magistratii ca sunt controlati politic. CSJ deocamdata nu a comentat acuzatiile.

 

Saptamana trecuta simpatizantii platformei DA au primit cu aplauze decizia Curtii de Apel. Bucuria insa nu a durat prea mult. Curtea Suprema de Justitie a respins astazi initiativa de organizare a referendumului, precizand ca CEC a luat o decizie legala. Saptamana trecuta magistratii de la Curtea de Apel au aplicat o lege fara valoare juridica, a fost argumentul CSJ. Soliciita de ProTV, membrul Platformei DA, Vasile Nastase, a declarat ca se astepta la o asemenea decizie.

 

Vasile NĂSTASE, MEMBRU PLATFORMA DA: "CSJ controlat de Plahotniuc..."


Pe de alta parte CEC s-a arat indreptatit de decizia CSJ.


Iurie CIOCAN, PREŞEDINTE CEC: "Noi am luat o decizie legala..."

 

La sfarsitul lunii martie, Comisia Electorala a respins organizarea unui referendum pe motiv ca trebuiau colectate cate 20 de mii de semnaturi din jumatate de raioanele tarii, iar cei din platforma au adunat doar in 3 dintre aceastea numarul necesar. 

 

Vezi decizia integral:

 

Decizie CSJ

 

CEC a respins referendumul constitutional. Platforma DA anunta un protest de amploare. Nastase: "CEC face jocurile unui individ care a capturat statul" - VIDEO


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn