Google+

Cu masa intinsa si petale de trandafir imprastiate pe carosabil, democratii au inaugurat o bucata de drum in Sofia. In semn de multumire, cativa copii au alergat pe acolo si le-au spus cuvinte invatate pe de rost - VIDEO

Cu masa intinsa si petale de trandafir imprastiate pe carosabil, democratii au inaugurat o bucata de drum in Sofia. In semn de multumire, cativa copii au alergat pe acolo si le-au spus cuvinte invatate pe de rost - VIDEO
Embed:

Cu masa intinsa si petale de trandafir imprastiate pe carosabil, cativa democrati au inaugurat o bucata de drum in satul Sofia din Drochia. Portiunea reparata are mai putin de un kilometru, dar ceremonia a fost plina de fast. In semn de multumire, cativa copii au alergat pe acolo si le-au spus democtratilor cuvintele invatate pe de rost.

  

"Noi, toti copii din satul Sofia va multumim pentru drumuri bune."

 

Acest clip video a fost postat pe pagina de Facebook a Organizatiei Teritoriale a democratilor din Drochia.

 

Din imagini se vede cum un copil este indemnat sa-i multumeasca pentru drumul reparat deputatului democrat Corneliu Padnevici, iar ulterior chiar sa dea mana cu acesta. Mai tarziu, imaginile postate, au fost sterse.

 

Desi banii au fost alocati din bugetul de stat, democratul a tinut sa-i multumeasca personal liderului PD.

 

La ceremonia de inaugurare a portiunii de drum care masoara circa 900 de metri au rasunat si cantece. Imbracati la patru ace si acompaniati de un acordeonist, elevii au fredonat mai multe melodii, in timp ce picii de la gradinita, alaturi de deputatul democrat, ii aplaudau.

 

Ulterior, cei mai mici au fost pusi sa alerge pe bucata de drum proaspat reparata.

 

Aurelia MOCANU, DIRECTOR LICEU, SOFIA: "Practic copii nu au participat, au participat copiii de la gardinita fiindca de drum beneficaza copii. A particpat o grupa de baieti doar.

 

-Cui apartine ideea?

 

-Noi, a noastra."

 

Desi la eveniment au participat multi elevi, directoarea sustine ca lectiile s-au desfasurat conform orarului.
 

 

Aurelia MOCANU, DIRECTOR LICEU, SOFIA: "Scoala a lucrat in regim normal."

 

In mijlocul drumului a fost intinsa o masa si pentru ca momentul sa aiba si mai multa greutate, pe carosabil au fost imprastiate petale de trandafir. Asta desi… lucrarile nici macar nu s-au incheiat.

 

Veaceslav MAGALEAS, PRIMAR SOFIA:Au fost reparate 907 metri din cadrul proiectului Drumuri Bune pentru Moldova. Au fost investiti  2 mln 150 mii lei.”

 

Deputatul PD, Corneliu Padnevici nu ne-a raspuns la telefon ca sa ne spune la initiativa cui a fost organizata ceremonia. 

 

Nu doar drumul a fost inaugurat, dar si apeductul la care o parte de sateni au fost conectati. Acum, o saptamana Ministerul Economiei a lansat proiectul Drumuri bune 2  dupa ce liderul PD, Vlad Plahotniuc a anuntat despre asta de la sediul PD.

 

Potrivit autoritatilor, 80 la suta din drumurile planificate in primul program au fost reparate, adica circa 800 de kilometri din cei peste 1200. In total, pentru primul program au fost alocati din bugetul de stat 1,6 miliarde de lei.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn