Google+

Cum a decurs intalnirea celor doi piloti moldoveni care se afla acum la Moscova, cu reprezentantii delegatiei MAEIE. Imagini prezentate de presa rusa. Pilotii: „noi vom veni acasa dupa tratament” - VIDEO

Cum a decurs intalnirea celor doi piloti moldoveni care se afla acum la Moscova, cu reprezentantii delegatiei MAEIE. Imagini prezentate de presa rusa. Pilotii: „noi vom veni acasa dupa tratament” - VIDEO
Embed:

Dupa ce ieri Ministerul de Externe de la Chisinau a anuntat ca au reusit sa-i gaseasca pe cei doi piloti moldoveni care au fost eliberati de talibani acum o saptamana si se afla acum intr-un spital din Moscova, astazi portalul Komsomolskaya Pravda a publicat un filmulet in care se vede cum a decurs intalnirea acestora.

 

Intalnirea, se pare ca, a fost una deranjanta pentru pilotii moldoveni, care au spus ca ei se vor intoarce acasa dupa ce vor termina tratamentul acolo, chiar daca Directorul Spitalului Cancelariei de Stat le-a promis ca le poate asigura un tratament de lunga durata si acasa.

 

Amintim ca ieri, o delegatie de la Ministerul de Externe de la Chisinau, a reusit sa ajunga la cei doi piloti. Acestia au spus ca au aflat unde sunt tinuti cei doi, prin propriile eforturi, iar autoritatile rusesti asa si nu le-au dat un raspuns despre loc aflarii celor lor.

 

Cand au ajuns acolo, autoritatile noastre au spus ca li s-a permis sa intre in salonul de spital doar pentru 10 minute si ca inainte de asta le-au fost impuse mai multe restrictii.

 

Acestia au trebuit sa lase la intrare telefoanele mobile si nu au avut voie sa puna multe intrebari. Medicii care au insotit delegatia spun ca starea de sanatate a pilotilor este buna si ca acestia pot sa fie transportati imediat acasa, asa ca nu le este clar de ce moldovenii mai raman acolo.

 

Cei doi piloti au fost capturati de talibani acum trei ani in timp ce efectuau o misiune civila in Afganistan la bordul unui elicopter.Un al treilea membru al echipajului a fost ucis. De atunci, autoritatile de la Chisinau nu au mai facut niciun anunt despre soarta lor.

 

Acum o saptamana, Igor Dodon a anuntat ca pilotii au fost eliberati datorita autoritatilor din Rusia si ca se afla intr-un spital de la Moscova pentru reabilitare. In aceeasi zi, o delegatie a ministerului de externe de la noi a mers in capitala rusa pentru a-i aduce acasa, cand au ajuns acolo insa, autoritatile rusesti au refuzat sa le spuna unde se afla pilotii.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn