Google+

Cum ar fi sa primiti bere ori inghetata, daca alegeti o calatorie cu bicicleta in locul masinii? Se intampla intr-un oras din Italia - VIDEO

Cum ar fi sa primiti bere ori inghetata, daca alegeti o calatorie cu bicicleta in locul masinii? Se intampla intr-un oras din Italia - VIDEO
Embed:

Cum ar fi sa primiti bere ori inghetata, daca alegeti o calatorie cu bicicleta in locul masinii? Se intampla intr-un oras din Italia. In felul acesta, autoritatile locale au incercat sa convinga oamenii sa mearga mai mult pe jos, cu bicicleta, ori sa foloseasca transportul public.

 

Fiecare localnic din Bologna, care renunta la calatoria cu automobilul, este premiat. Pentru asta, a fost creata o aplicatie pentru telefonul mobil, iar doritorii se inregistreaza si acumuleaza puncte atunci cand merg pe jos, cu bicicleta sau cu transportul public. 

 

Sistemul de colectare a punctelor se bazeaza nu pe distanta parcursa, dar pe fiecare calatorie in parte.
Cu ajutorul sistemului GPS autoritatile se asigura ca oamenii nu triseaza. Cei care accepta provocarea primesc gratuit bere, suc ori inghetata.

 

 “ Asta m-a costat 3 mii de puncte. “ 

 

Iar pentru 200 de puncte acumulate, italienii primesc gratuit bilete la cinema. Daca numarul de puncte este mai mic, atunci beneficiaza de o reducere.

 

“Fiecare persoana are sansa sa schimbe o calatorie cu masina, pe una cu bicicleta ori autobuzul, si sa poata beneficia de reduceri pentru comportamentul sau bun. “ 

 

Autoritatile au lansat aceasta initiativa pentru a reduce poluarea aerului, dar si pentru a promova un mod activ de viata. 


Redactor: Suada KARKOUKI 

 


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn