Google+

Cum circula mita in justitia din tara noastra. Autodenunturile unui procuror si a unei sefe de sectie de la Curtea de Apel Chisinau / Doc-Zdg.md

Un procuror prins cu mita a recunoscut si a dezvaluit circumstantele in care a primit mii de euro in mai multe transe pentru a influenta judecatori de la Curtea de Apel Balti si de la Curtea Suprema de Justitie, scrie ZdG.md

 

Cea care l-a denunţat a fost o angajată a Curţii de Apel Chişinău, care i-a şi propus şi oferit procurorului banii chiar în biroul său de serviciu, ea fiind în rol de intermediar. După ce „afacerea” a eşuat, iar persoanele care doreau să-şi facă dreptate prin mită au constatat că au achitat banii în zadar, i-au cerut înapoi de la „intermediară”.

 

Pentru că procurorul deja cheltuise banii, nu i-a întors, iar funcţionara de la Curtea de Apel nu a rezistat presiunii şi a depus un autodenunţ la organele de drept, alegându-se ulterior doar statut de martor pe dosar.

 

Tudor Cojocaru, procuror în cadrul Procuraturii de Circumscripţie Chişinău, a fost reţinut de procurorii anticorupţie şi ofiţerii CNA sub acuzaţia de trafic de influenţă la sfârşit de august 2017. În acelaşi caz mai erau reţinuţi un poliţist din Ialoveni şi doi foşti poliţişti.

 

Investigarea cazului a pornit de la denunţul unui intermediar care avea rol de transmitere a banilor de la client către procuror, preciza CNA într-un comunicat de presă. Între timp, dosarul a fost examinat în prima instanţă, devenind publice numele persoanelor implicate, dar şi circumstanţele actului de corupţie.

 

 

CITESTE MAI DEPARTE PE ZDG.MD


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn