Un procuror prins cu mita a recunoscut si a dezvaluit circumstantele in care a primit mii de euro in mai multe transe pentru a influenta judecatori de la Curtea de Apel Balti si de la Curtea Suprema de Justitie, scrie ZdG.md

Publicat:14.08.2018, 08:36

Cea care l-a denuntat a fost o angajata a Curtii de Apel Chisinau, care i-a si propus si oferit procurorului banii chiar în biroul sau de serviciu, ea fiind în rol de intermediar. Dupa ce „afacerea” a esuat, iar persoanele care doreau sa-si faca dreptate prin mita au constatat ca au achitat banii în zadar, i-au cerut înapoi de la „intermediara”.

Pentru ca procurorul deja cheltuise banii, nu i-a întors, iar functionara de la Curtea de Apel nu a rezistat presiunii si a depus un autodenunt la organele de drept, alegându-se ulterior doar statut de martor pe dosar.

Tudor Cojocaru, procuror în cadrul Procuraturii de Circumscriptie Chisinau, a fost retinut de procurorii anticoruptie si ofiterii CNA sub acuzatia de trafic de influenta la sfârsit de august 2017. În acelasi caz mai erau retinuti un politist din Ialoveni si doi fosti politisti.

Investigarea cazului a pornit de la denuntul unui intermediar care avea rol de transmitere a banilor de la client catre procuror, preciza CNA într-un comunicat de presa. Între timp, dosarul a fost examinat în prima instanta, devenind publice numele persoanelor implicate, dar si circumstantele actului de coruptie.

CITESTE MAI DEPARTE PE ZDG.MD