Google+

Cum dosarul Chirinciuc scoate la iveala o schema de milioane aplicata zeci de ani - Mold-Street.com

Ordonanta procurorului in baza careia Iurie Chirinciuc, ministrul Transporturilor a fost recunoscut banuit de comiterea infractiunii de abuz in serviciu si corupere pasiva face trimitere si la un document semnat un an In urma si de Ministrul Mediului Valeriu Munteanu.

 

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Iurie Chirinciuc, a fost plasat vineri, 28 aprilie In arest preventiv pentru 30 de zile. Decizia a fost luata de catre magistratii de la Judecatoria Buiucani, iar ministrul va fi detinut In penitenciarul nr. 13 din Chişinau, scrie mold-street.com. 

 

Ministrul si otkatul

 

Totodata Centrul National Anticoruptie (CNA) a venit cu o serie de precizari la dosarul de Invinuire a functionarului, inclusiv cu imagini video filmate cu o camera ascunsa In cabinetul ministrului.In acestea apare ministrul discutand "cu declarantul In care Ii ofera numar de telefon ale agentilor economici cu care urmeaza sa discute privind cedarea unui volum de lucrari din proiect" ..."o discutie dintre agentii economici si declarant despre cele 5 la suta ("otkat") si "transmiterea unor sume de bani + discutii cu privire la influentarea unor judecatori".

 

Din informatiile CNA rezulta ca suma "otkatului" era de 400.000 euro (circa 8,5 milioane lei).

 

Ghimpu isi apara subalternul

 

Publicarea secventelor video a venit ca o replica la declaratiile liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, care si-a aparat colegul, citind in fata presei din ordonanta de punere sub acuzare, publicata si pe pagina web a partidului. Mihai Ghimpu a declarat ca "invinuirile ce i se aduc in mod oficial de catre CNA ministrului Iurie Chirinciuc sunt de alta natura si nu au nici o tangenţa cu circumstanţele expuse in comunicatul de presa al CNA si ulterior preluate de mass media".

 

CITESTE MAI DEPRTE PE MOLD-STREET.COM


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn