La aproape 24 de ore de la pronuntarea deciziei de anulare a alegerilor locale din 3 iunie, Judecatoria Chisinau a redactat motivarea hotararii si a facut-o publica. La baza deciziei se afla motivul agitatiei electorale pe care ambii candidati ar fi facut-o in ziua alegerilor, scrie ZdG.md.

Publicat:20.06.2018, 15:51

În motivarea hotarârii se precizeaza ca pe parcursul zilei de 3 iunie, Andrei Nastase ar fi efectuat agitatie electorala prin intermediul live-video: „Instanta a considerat ca, cu toate ca în adresarile sale catre alegatori, concurentul electoral îi îndemna sa se prezinte la vot, si sa voteze pentru cine considera ei de cuviinta, actiunile lui reprezinta agitatie electorala. Instanta a constatat ca este doar prerogativa organelor electorale ca în ziua alegerii sa se adreseze catre alegatori cu îndemnul de a se prezenta la vot”.

Vezi aici hotararea motivata:

 

 Andrei Nastase  a explicat ca este discutabil faptul în ce masura aceasta agitatie a afectat rezultatul alegerilor. Liderul PPDA a mai mentionat ca este de compententa Comisie Electorale Centrale sa stabileasca daca aceasta încalcare a influenta rezultatele votarii, asa cum prevede Codulel ectoral, dar nicidecum instanta de judecata care solutioneaza prezenta chestiune.

CITESTE MAI DEPARTE PE ZDG.MD