Cursa montana, fara munti. Mai multi atleti profesionisti, dar si amatori alearga zilele acestea printre stancile de la Orheiul Vechi. Ei sunt la prima tabara de alergare pe teren accidentat si astfel se pregatesc de maratonul, care va avea loc in august.

Publicat:24.06.2017, 14:45


Sportivii au avut de ales intre doua trasee. Cei mai bine prgatiti au alergat aproape 40 de km in cinci ore si fara nici o pauza, ceilalti  au alergat cate 20 de km.

Iurie Furtuna are 49 de ani. Acum trei ani nu ar fi crezut ca va fi in stare sa alerge distante mai mari de 5 km. Din cauza unor probleme de sanatate, el spune ca a fost nevoit sa treaca un mod sanatos de viata si isi propune sa alerge pe distante mari chiar si la batranete.

Iurie FURTUNA, SPORTIV AMATOR: “In Romania am fost, doua maratoane montane si am doua medalii.”


Nu i-a fost greu sa alerge printre stancile de la Orheiiul Vechi.

Iurie FURTUNA, SPORTIV AMATOR: “ A fost minunat deci astazi am alergat cursa completa de 40 de km.”

Sportivii nu au odihna nici dupa termina cursa. 

Alexei GUTAGA, SPORTIV: “25, apa e racoare nu e fierbinte si restabileste foarte bine dupa aceasta.”

Vladimir TAPORDEI, SPORTIV: “E un exercitiu pentru echilibru mai mult, lucreaza toti muschii, e destul de greu. Trebuie sa stam cu un picior apoi cu al doilea si daca mai ai norocul poti si sa mergi.”

La tabara de alergare, cei 40 de atleti sunt antrenati de sportivi profesionisti atat din Moldova cat si din Romania

Pentru un semimaraton este indeajuns pana la 500 de ml de apa, daca este soare neaparat sa aveti chipiu si haina cu maneca lunga

Vitalie GHEORGHITA, ANTRENOR: “Grupa respectiva de sportivi este foarte bine pregatita. Traseul a fost dificil astazi pentru ca a plouat toata noaptea, dar noi am fost echipati coresponzator.”

Ciprian CIOPA, ANTRENOR:“Vin de la Cluj. Dar uite ce pante sunt aici sunt foarte bune pentru antrenament si creaza peisaje spectaculoase.”

La tabara se pregatesc toti cei care vor participa in premiera la maratonul montan din august.

Vitalie JAUCA, ORGANIZATOR ECO RUN: “Oficial pentru aceasta competetie am inceput antrenamentele de jumatate de an. Mici incidente au fost zgaraieturi, alunecari, dar ne-am obisnuit.”

La tabara de alergare, care se va incheia maine, s-au inscris 20 de sportivi din Moldova si 15 din Romania.